Fyra Gasellföretag från Nässjö

Nässjöföretagen överrepresenterade när Dagens Industri utsåg Gasellföretag 2014.
Check Point China är ett av årets Gasellföretag från Nässjö.

Drygt åtta procent av alla företag i Jönköpings län finns i Nässjö kommun. Hela 20 procent av årets Gasellföretag i Jönköpings län kommer dock från Nässjö, det vill säga 4 av 20 företag: Kanonaden Entreprenad, Check Point China, Arnab Bygg och Sandstedt El.
– Det känns mycket bra. När detta presenteras, som ju baseras på 2013 års siffror, så är det i ett läge där vi samtidigt expanderar i Kina. Vi har ett bättre läge idag än vi haft under de senaste ett och ett halvt åren. Vi ser positivt på framtiden, säger Andreas Fälth vid Check Point China.

Kanonaden Entreprenad, det företag med överlägset störst omsättning bland årets Gaseller, har gjort en mycket imponerande resa. Med en tillväxt på 162 procent mellan 2010-2013 omsätter de nu över en halv miljard. Vad beror framgångarna på?
– Vi har väl lyckats med att bra strategier och bra folk också. Det är nog de huvudsakliga komponenterna, säger Ola Forsell, VD vid Kanonaden Entreprenad.

Även Arnab Bygg hamnar på listan över Gasellföretag – helt oberoende av fusionen med Byggkompaniet, som NNAB skrivit om tidigare.
– Det känns bra. Och det var inte så jätteöverraskande i och med att vi har ökat omsättningen och uppfyller kriterierna. Det är fantastiskt att vi är fyra Nässjöföretag. Det är väl lite entreprenörsanda här, det är nog det det handlar om, säger Niclas Hulterskog, numera arbetsledare vid Byggkompaniet.

Tidningen Dagens Industri utser Gasellföretagen. För att klassas som ett Gasellföretag ska företaget ha en omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, ha minst tio anställda, och minst ha fördubblat sin omsättning mellan 2010 och 2013. Dessutom ska man ha ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren och ha ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt. Tillväxten ska i allt väsentligt vara organisk, det vill säga inte genom förvärv eller fusioner.