Heldag ägnades åt företagsbesök för kommunalråden

Den 17 september arrangerade vi på Nässjö Näringsliv AB en heldag med företagsbesök för kommunalråden Anna-Carin Magnusson, Laila Norss och Anders Karlsson. ”En sådan här dag ger oss möjligheten att lyssna in företagen och ta till oss förslag på förbättringar som vi kan göra”, säger Anders.
W.A.C. Recycling var ett av flera företag som fick besök av kommunalråden den 17 september. 
Anders Karlsson, Laila Norss och Anna-Carin Magnusson var alla idel öra.
Desmond Lindberg och Arne Widegren delade med sig av företagets utmaningar, som såväl framgångar. ”I år har vi gått över 100 miljoner kronor i omsättning”, sade Desmond.
Forserum Safety Glass var ett annat företag som fick besök av kommunalråden. På bild ser vi Laila Norss testa hur böjbart ett glas verkligen kan vara utan att det går sönder.
Forserum Safety Glass bjöd på rundvandring i produktionen.
För två år sedan jobbade 60 personer på Forserum Safety Glass, nu är man 80, berättade Roger Tilstam.

Sedan en tid tillbaka har vi på Nässjö Näringsliv arrangerat heldagar med företagsbesök för kommunalråden i Nässjö kommun. Tisdagen den 17 september var det återigen dags för ett sådant besök, den här gången hos Infranord Components, W.A.C. Recycling, Forserum Safety Glass, Bodafors Trä och Bodafors Industrier.

– Vårt uppdrag är att verka som en länk mellan kommun och näringsliv, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv AB. Att arrangera dessa besök är bara en del av många satsningar som vi gör för att stärka just samverkan mellan kommun och näringsliv. Varje år gör vi över 2000 avstämningar med företagen, avstämningar där vi lyssnar in företagens behov och frågor som vi tar med oss när vi utvecklar näringslivet tillsammans med kommunen. Vi ger också stöd i företagens utvecklingsarbete, fortsätter han. 

– Idag har vi både lärt känna företagen och fått med oss frågor att jobba vidare med, säger Anders Karlsson, kommunalråd. Forserum Safety Glass har lyft fram ett tydligt behov av fler medarbetare och Bodafors Trä och Industrier hade flera specifika frågor och förslag som vi ska titta närmre på, fortsätter han.

Den 29 oktober kommer vi att arrangera ytterligare en heldag med företagsbesök för kommunalråden.

– Då kommer vi att besöka handels- och tjänsteföretag, även kontorshotellet Nässjö Business Park och fastighetsägare, säger Claes Johansson.


Är du intresserad av att få ett besök av kommunalråden och/eller Nässjö Näringsliv AB? Kontakta Claes Johansson på telefonnumret 0380-474 71 eller e-postadressen claes.johansson@nnab.se