Nu är Fideli Omsorgs LSS-boende invigt

Den 19 september var det öppet hus i Fideli Omsorgs nybyggda LSS-boende i Nässjö. Gruppbostaden ska bli ett hem för sex personer. ”Redan i onsdags flyttade den första personen in”, säger David Eller, ny vd på Fideli Omsorg.
Här på Skungelidsvägen 57 i Norrboda har Fideli Omsorg byggt ett LSS-boende. ”Att bo hos oss ska kännas som att bo och leva precis som alla andra, därför väljer vi att bygga moderna fastigheter som ligger i vanliga villaområden”, säger vd David Eller. 
Under onsdagseftermiddagen fick allmänheten hälsa på i det nya boendet.
Boendet invigdes med traditionsenlig bandklippning som följdes av applåder.
Från vänster står Magnus Platin, verksamhetschef, David Eller, vd och delägarna Mikael Sjödahl, Jörgen Sommar och Mårten Johansson.
Lägenheterna är tvårumslägenheter med eget kök, badrum och uteplats. 
Utöver lägenheterna finns gemensamma utrymmen för de boenden att träffas på och laga mat tillsammans.
Några ur personalgruppen i Nässjö. Från vänster står Elizabeth Zackrisson, Christine Rudolfsson, Hanna Brolund och Anna Kylberg.
Besökarna fick med sig en goodiebag hem som innehöll marmelad, knäckebröd och granola som de boenden i Vetlanda har gjort. Delägaren Mikael Sjödahl berättar att Fideli Omsorg planerar att öppna daglig verksamhet i Nässjö. ”Kanske är det just bakning och catering som vi kommer att fokusera på i den dagliga verksamheten i Nässjö”, säger han vid invigningen.

Nu är Fideli Omsorgs första gruppbostad i Nässjö inflyttningsklart! Redan i onsdags flyttade den första av sex personer in.

– Alla våra lägenheter är bokade utom en, säger David Eller, vd på Fideli Omsorg. För oss är det oerhört viktigt att bygga i en stad där kommunen välkomnar oss och vill ha oss som ett komplement. Av våra sex lägenheter är fyra bokade av kommunen, vilket vi tycker är jätteroligt och vi är stolta över det förtroendet, fortsätter han.

David Eller tillsattes som ny vd i maj månad efter Mårten Johansson som gått över till ekonomichef. David kommer senast från Nytida som försäljningschef och har 16 års erfarenhet inom omsorgsbranschen.

Flera nya arbetstillfällen

Fidelis gruppbostad har skapat flera nya arbetstillfällen i Nässjö.

– Antal medarbetare i gruppbostaden är behovsstyrt, men hittills har vi anställt sex personer. Vi söker ytterligare en medarbetare och vi kommer att anställa några timvikarier också, säger David Eller.

I april etablerade Fideli Omsorg sitt huvudkontor i Nässjö, vilket är en arbetsplats för David Eller och sex andra personer. Totalt skapar Fidelis satsningar runt 10-15 nya arbetstillfällen i Nässjö, och David berättar att det kan bli ännu fler.

– Vi vill växa i Nässjö och ser på möjligheten att bygga en till gruppbostad här. Vi ser att både Nässjö kommun och andra kommuner i närheten har behov av fler bostäder av denna typ, avslutar han.


Om Fideli omsorg
Fideli Omsorg erbjuder boendelösningar för vuxna inom ramen för SoL och LSS. Företaget startades 2016 och finns med boenden i Tranås, Sävsjö, Vetlanda, Eksjö och Nässjö.


Läs mer:

>> Fideli omsorg öppnar huvudkontor i Nässjö

>> Fideli Omsorg planerar LSS-boende i Nässjö