Högt tryck på Hotell Högland – nya rum har byggts

Hotell Högland har blivit ett så eftertraktat hotell att deras hotellrum inte längre räcker till. Därför beslöt hotellet att bygga ut med fler rum – rum som nu står klara att användas.

Allt fler väljer att bo på Hotell Högland i Nässjö, så många att deras 104 hotellrum inte längre räcker till. Så när fastigheten bredvid fick lediga lokaler, tog hotellet tillfället att bygga ut med fyra rum till.
– Det är väldigt roligt att utöka med fler rum för att kunna ta emot ännu fler gäster. Beslutet om att bygga ut tog vi i våras och vi blev nyligen färdiga med rummen som är två enkelrum, ett dubbelrum och ett superior, berättar Carol Hansson, hotellchef på Hotell Högland.

Det är inte bara rum som hotellet har utökat utan även med personal. Någon exakt siffra på hur många som har blivit anställda på grund av det ökade trycket kunde inte Carol svara på, men fler har de blivit. I receptionen står de numera två personer istället för en för att kunna bemöta alla gäster. Dessutom har konferensrummen haft högre beläggning. Under den senaste tiden har de stått nästintill fullbokade varje dag.

Att det är många som rör sig innanför de vita väggarna på hotellet är något som kan vara ganska okänt för många Nässjöbor. Carol berättar att hon brukar få frågan om det finns några gäster på Hotell Högland.
– Det är synd att inte så många Nässjöbor vet om att det är så många som bor och konfererar på hotellet. Och det är ju inte något som bara gynnar oss, utan hela Nässjö stad. När konferens- och affärsgäster har lunchrast brukar de ta en sväng på stan och shoppa. Så vi delar med oss av kakan till flera företag och det är vi väldigt glada över att kunna göra. Vi vill Nässjös bästa, avslutar Carol.