Hooks Herrgård bygger spa-anläggning

Nu bygger Hooks Herrgård ut med 1 300 kvadratmeter som ska bli Hooks Herrgård SPA & Fitness. I en naturinspirerad miljö bjuder spat på avkoppling och på taket kommer man kunna höja pulsen inuti en glaskupol.


I tillbyggnaden står
nu byggarbetare och sliter, men det behöver de inte göra så många månader till. I oktober blir de färdiga och de kommer, som så många andra, att kunna vila i Hooks Herrgårds nya spa-anläggning.
– Hälsa och träning ligger i tiden och där vi vill vara med och möta upp detta. Därför utökar vi nu verksamheten med ett tredje ben, så numera är det golf, konferens och spa, säger Therese Edberg, marknadskoordinator på Hooks Herrgård.

Den nya spa-anläggningen ska gå i en modern, naturinspirerad stil med jordnära material som trä, betong och skiffer. Med panoramafönster ut mot Hokasjön öppnar anläggningen ytterligare för naturen och Therese berättar att man kommer få känslan av att simma utomhus i den 20 meter långa swimmingpoolen.
– Förutom den härliga poolen ska det finnas varma källor både utomhus och inomhus, fotbad, kneipp, samt ett bastulandskap med upplevelseduschar. I behandlingsdelen ska det finnas sju behandlingsrum, där vi kommer att utföra behandlingar efter Kerstin Florians koncept, säger hon.

När man inte är ute efter att sänka pulsen kan man gå upp på taket. Där ska Hook Herrgård Spa & Fitness ha sitt gym inuti en glaskupol. Detta för att man även på gymmet ska få känslan av att röra sig i den småländska naturen.
– En till pulshöjare är att vi kommer att hålla träningspass som bland annat vattengympa och yoga, säger Therese.

Spa entré kommer att kunna köpas till deras samtliga paket vare sig det gäller möte eller weekendbesökare.
– En konferensgäst kanske vill avsluta dagen med avkoppling och golfgästen kan behöva en massage efter rundan. Ungefär 100 personer kommer att kunna njuta av vårt spa samtidigt och om plats finns välkomnas såklart även gäster som inte bor på hotellet, avslutar Therese.

Hooks Herrgård har redan anställt en spa-chef och totalt kommer 6-8 heltidsanställda att arbeta på deras spa som öppnar i oktober.