Hotell Högland firar 50 år

I femtio år har Hotell Högland stått ståtligt på Esplanaden och detta firas med mat och fest inspirerad av 60-talet.

År 1940 började planerna på ett nytt stadshotell i Nässjö att formas. Dåvarande stadshotell låg i tre av stadshusets fyra våningarna, men tiden hade nu börjat ta ut sin rätt. Hotellet var slitet och det behövdes ett nytt. År 1961 slog Nässjö kommun klubban i bordet – nu skulle det nya hotellet byggas!

Det nya stadshotellet skulle få många nya förändringar. För det första skulle det vara ett konferenshotell, tack vare det goda läget bredvid järnvägsstationen. För det andra skulle det inte längre heta stadshotell, utan det skulle få ett nytt namn. Först var man inne på ”Hotell Calle P”, efter stadens grundare Carl Pettersson. Sen kom förslaget ”Hotell Höglandia” upp, efter ”Hotell Hallandia” i Halmstad. Källarmästare Eric Wallin tyckte om det namnet, men det var ännu bättre utan någon ändelse – Hotell Högland skulle det bli. Fredagen den 17 april 1964 marscherade Eric Wallin tillsammans med sina medarbetare in på Hotell Högland. Det var startskottet för Hotell Höglands verksamhet för snart 50 år sedan.

Nu på torsdag är det dags för Hotell Högland att tända de femtio ljusen. Firandet börjar med en lunch inspirerad av 60-talet som sedan fortsätter med underhållning av Ehrling Lundberg där han framför det bästa av Elvis under after worken.
– Vi tycker det är jättekul att få fira jubileumsåret och det vill vi göra tillsammans med Nässjöborna. Imorgon på födelsedaglunchen serveras Schnitzel med stekt potatis och bearnaisesås för det historiska priset 20 kronor, säger Torgny Gunnarsson, VD på Hotell Högland.

Firandet fortsätter på långfredagen då det kommer dukas upp till en trerättersmiddag. Till förrätt blir det skaldjurscocktail och till varmrätt blir det ”Höglandslåda”. Sist på menyn står den småländska desserten ingefärspäron med vaniljsås. Allt detta njuts tillsammans med Cover Funkers som står för underhållningen under hela kvällen.

> Läs mer om Hotell Höglands historia här!