Hos Höre Industri finns jobb för den händige

Det finns gott om kvalificerade företag i Nässjö. Höre Industri AB, ett familjeföretag där fjärde generationens Eriksson arbetar, är ett av dem. Deras tillverkning av bland annat transportskruvar kräver kompetens och nu söker man nya medarbetare.
Patric Eriksson är VD och sonen Robin Eriksson Fundby arbetar som produktionsansvarig i verkstaden.
Patric Eriksson är VD och sonen Robin Eriksson Fundby arbetar som produktionsansvarig i verkstaden.

En konisk transportskruv med rostfri lining, samt rostfria gängor belagda med hårdsvets är ingenting som man fixar till i garaget. Det vill till fingertoppskänsla, hyggliga utrymmen och erfarenhet. Precis de egenskaper som personalen vid Höre Industri AB i Nässjö behärskar. Det går bra för det 62 år gamla familjeföretaget. Här arbetar nu fjärde generationens Eriksson.
– Det är inspirerande att det går bra. Det går till och med så bra att vi behöver nyanställa, berättar VD Patric Eriksson. Till att börja med behöver man hitta en person som har erfarenhet av verkstadsarbete och som kan läsa ritningar.

Full fart råder i verkstaden vid vårt besök. Det är imponerande att se de enorma transportskruvarna som efter mer än 60 år fortfarande är företagets mest aktuella produkt.

KLARAR DET MESTA
Höre Industri AB är ett underleverantörsföretag inom det som kallas grovplåtssegment.
Man fokuserar allra mest på pappersmassa- och cellulosaindustrin. Men man är inte främmande för allehanda uppdrag. Att renovera en skopa på en lastmaskin, eller att utföra ett jobb åt exempelvis Svensk Tågkraft i Nässjö går precis lika bra.

Det ställs helt andra krav i dag än när Patric Erikssons farfar Karl startade företaget år 1954.
Ett företag som Patric tog över efter sin far Eric 1998. Tio år senare klev Patrics son Robin in i företaget. Patric och fru Åsa Eriksson Fundby ordnar det administrativa. Sonen Robin Eriksson Fundby arbetar som produktionsansvarig i verkstaden.
– Jo kraven i dag är stenhårda. Det har vi ingenting emot. Kvalitetsjobb har högsta prioritet. Därför har vi utbildad personal inom exempelvis inom 3D CAD program. Det gör att vi kan rita upp produkter åt våra kunder.

Att hålla hårt på kvalitetsjobb har uppenbarligen gått hem. Antalet konkurrenter i branschen har minskat och företaget står i dag väldigt starkt på marknaden.
– Det är ingen tvekan om att vi har en utvecklingspotential. Vi kan ta oss an jobb med högt ställda krav. Vi har en gedigen och erfaren personalstyrka som jag hoppas kan komma att kompletteras inom kort. Framtiden i den här branschen är attraktiv och spännande, summerar Patric Eriksson.