Nytt förvärv för Scandinavian Business Seating

SB Seating har förvärvat Malmstolen AB, ett företag som tillverkar ergonomiska kontorsstolar och som har en god position på marknaden.

20161220_sbseating

SB Seating har tecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i Malmstolen AB. Malmstolen har med sina starka produktegenskaper utvecklat en god position i Sverige och utvalda europeiska marknader i segmentet ergonomiska kontorsstolar.

Malmstolens omsättning var 56,5 miljoner kronor under verksamhetsåret 2015/16, varav 90% av försäljningen genereras från tre huvudmarknader: Sverige, Frankrike och Norge. Utöver dessa länder distribueras även Malmstolens produkter i Danmark, Nederländerna, Finland, Tyskland, Österrike och Schweiz.

Familjen Malm har utvecklat Malmstolen sedan 1994, och har lyckats bygga ett välrenommerat varumärke och en attraktiv position för ergonomiska kontorsstolar.

SB Seatings mål är att fortsätta utveckla och förstärka Malmstolen som ett självständigt bolag och varumärke på marknaden inom ergonomisegmentet. Företaget leds idag av bröderna Erik och Arne Malm och de kommer båda att fortsätta att leda bolaget i den fortsatta utvecklingen.
– Malmstolen är ett välskött och bra företag med en tydlig differentiering och potential på marknaden. En framgångsrik strategi med unika produkter och koncept som har potential för vidareutveckling både i Skandinavien och internationellt. Vi är övertygade om att vi kan bidra till att utveckla Malmstolen vidare, säger SB Seatings vs Lars I. Røiri.

– Vi är säkra på att SB Seating kommer att bli en mycket bra ägare för Malmstolen in i framtiden. Detta stärker Malmstolens möjligheter för tillväxt och utveckling med våra ergonomiska kontorsstolar. I kombination med SB Seatings kompetens, erfarenhet och finansiell styrka, kommer Malmstolen att ha de bästa förutsättningarna för en fortsatt positiv utveckling, säger Arne Malm, vd för Malmstolen.