Infraservice Group investerar 70 miljoner i nya maskiner

Infraservice Group har investerat 70 miljoner kronor i en spårriktare och en ballastplog. Den 29 mars inviger de maskinerna vid ett evenemang i Nässjö.
Äkta paret Joakim Stenqvist och Sofia Lind kommer att  ha maskinerna på plats i Nässjö vid invigningen onsdagen den 29 mars.
Äkta paret Joakim Stenqvist och Sofia Lind kommer att ha maskinerna på plats i Nässjö vid invigningen onsdagen den 29 mars.

Infraservice Group i Nässjö har investerat 70 miljoner kronor i nya maskiner – en ballastplog och en spårriktare. Det är mer än tio år sedan likartade maskiner levererades till ett privatägt svenskt järnvägsföretag. Ett stort steg för ett förhållandevis litet branschföretag.
– Vi tror på framtiden och vill verka för järnvägens bästa. All vinst som vi gjort sedan starten, och lite till, investerar vi för att bidra till en bättre infrastruktur, säger vd Joakim Stenqvist.

20170320_infraservice2Onsdagen den 29 mars är maskinerna på plats i Nässjö. Under några timmar genomförs ett arrangemang med inriktning mot branschfolk, vilket ger möjligheter till kunskapsutbyte och mingel. Det världsledande österrikiska företaget Plasser & Theurer har levererat maskinerna. Maskinerna är de första i Sverige som är utrustade med katalytisk avgasrening. De är fullt digitaliserade och innehåller en rad tekniska förbättringar.

Infraservice Group, som startade 2013, siktar på att gå från 50 till 100 anställda och omsätta 500 mkr redan om tre år. Vid starten omsatte företaget drygt 8 mkr. I juni 2016 växlade Infraservice Group upp och blev dubbelspårigt. Från att enbart ha verkat som en kompetens- och resurspool för järnvägsbranschens aktörer bestämde man sig även för att bli en direktleverantör till Trafikverket.
– Att vi blir direktleverantörer kommer definitivt att hjälpa oss att nå våra mål, säger Joakim Stenqvist.

Infraservice Group utsågs 2015 till Sveriges supergasell hos Dagens Industri som Sveriges snabbast växande bolag.