Infraservice Group vinner upphandlingar värda 82 miljoner – nyrekryterar

Infraservice Group har vunnit två prestigeuppdrag för Trafikverket. Upphandlingarna är värda 82 miljoner kronor och innebär ett tiotal nya jobb. ”Vi hoppas givetvis på att kunna rekrytera direkt från Nässjö med tanke på den fantastiska kompetens som finns här”, säger VD Joachim Ytterstene.

Infraservice Groups styrelse; Gunnar Hjertquist, ordförande Johan Frilund, Göte Johansson, koncernchef Joakim Stenqvist samt VD Joachim Ytterstene.

Snabbväxande Supergasellföretaget Infraservice Group är specialiserat på projekt och entreprenaduppdrag för järnvägen. Verksamheten omfattar även tunga järnvägsmaskiner med tillhörande tjänster samt personaluthyrning inom relaterade kompetensområden.

Uppdrag med start i höst

De två uppdragen för Trafikverket avser anslutning till Hässleholms depå samt växelbyte Mosselund och Hästveda. Arbetena inleds i höst och kommer att slutföras under nästa år. Det sammanlagda upphandlingsvärdet är 82 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada över att ha Trafikverket som direktkund. Vi har sedan tidigare genomfört ett projekt tillsammans och får nu möjligheten till ett fortsatt långsiktigt samarbete, säger Joachim Ytterstene:

– Det här är två uppdrag som ligger helt i linje med vår profil. Det faktum att vi har både kompetens och maskiner inhouse ger stora fördelar vad gäller kvalitet och utförande.

Anställer inom flera områden

Affären innebär att Infraservice Group kommer att rekrytera ett tiotal nya medarbetare, främst arbetsledare samt ban-, signal-, och eltekniker.

– Vi rekryterar från hela Sverige. Men det är förstås en stor fördel att vi driver verksamheten i Nässjö, som har en unik kompetensbas inom området.