Infraservice Scandinavian i fördubblad omsättning

Infraservice Scandinavian växer åt alla håll: nyanställningar, ny region, ny affär och en ny fördubblad omsättning till 100 miljoner kronor.

Lika snabbt som x2000 far fram på rälsen expanderar Infraservice Scandinavian AB. Företaget har bara funnits i två år och för nuvarande år går omsättningen mot det dubbla: en omsättning på 100 miljoner kronor. Första året omsatte företaget 8 miljoner kronor och året efter det 45 miljoner kronor.
– Vi är väldigt glada över det här året och den omsättning vi går mot. Vi befinner oss på en växande marknad där det finns ett stort behov av våra tjänster, vilket gör det möjligt för oss att ständigt växa oss större, säger Joakim Stenqvist, VD på Infraservice Scandinavian.

Företaget som har fokus på järnväg jobbar inom de fyra områdena bemanning, maskiner, material och entreprenad. De erbjuder järnvägsbranschens aktörer en nordisk samordnande kompetens- och resurspool och ingår i ett klustersamarbete med olika resursföretag.

Nyligen vann de en upphandling värd 15 miljoner kronor där slutkunden är Trafikverket. Uppdraget är ett DEF-slipersbyte som de ska göra tillsammans med Infratek. Arbetet börjar första september och ska stå klart sista oktober. Jens Jonsson, produktionschef bana för Infraservice, berättar att de ska byta slipar i Ånge, Östersund, Sundsvall, Härnösand, Vännäs, Umeå och runt dalarna, samt ut mot Åre.

I detta uppdrag kommer Infraservice att använda sig av Svensk Tågkraft som är ett lokalt företag. De kommer att ha hand om sliperstransporter.
– Vi tycker att det är väldigt viktigt att ta tillvara på lokala resurser. Det finns så många företag som jobbar med järnväg i kommunen vilket gör det möjligt för oss att kunna hjälpa varandra i sådana här projekt. Vi är alla duktiga på olika områden och att jobba tillsammans gör att vi blir starkare, säger Sofia Lind, HR-chef på Infraservice.

De har även expanderat verksamheten med 3 nyanställningar under bara ett par veckor. I måndags började Jonas Råman som regionchef för norra Sverige. Han kommer att sitta i Umeå. Utöver det nya kontoret i Umeå har de även kontor i Alvesta, Stockholm, Orsa och såklart huvudkontoret i Nässjö.
– Det är perfekt att starta upp en ny region nu när vi precis har vunnit en upphandling, bättre än så kan det inte bli, säger Jonas Råman som trots den korta tiden trivs väldigt bra hos Infraservice.

I mitten av september börjar ytterligare en person som kommer att bli chef för signalsidan. Förutom nyanställningarna under dessa veckor anställde företaget två killar som gick ut Brinellgymnasiet förra året. Sofia Lind berättar att hon tycker att det är väldigt roligt att kunna rekrytera nästan direkt från gymnasiet. Killarna har en fastanställning och började jobba som tekniker, men är idag redan arbetsledare.