Nässjö kommuns företagsklimat rankas högre

Nässjö kommuns företagsklimat rankas högre – det kan man se på Svenskt Näringslivs årliga undersökning.

I uppdrag av Svenskt Näringsliv genomförde Demoskop en undersökning om lokalt företagsklimat. Undersökningen genomfördes i hela landet där företagare fick svara på webbenkäter, postade enkäter och telefonintervjuer om sin kommun. Undersökningen görs varje år sedan 2001.

I undersökningen om Nässjö kommun har bland annat Nässjös service mot företagen, tillgång till kompetens, tjänstemännens attityder till företagande och vägnät, tåg- och flyg stigit i rankingen sedan förra året. Anna Gillek Dahlström, tillförordnad regionchef på Svenskt Näringsliv i Jönköping, kommenterar Nässjös klättring:
– Det vi kan se har stigit mest i undersökningen är hur företagen upplever tjänstemännens attityder till företagande, där har Nässjö stigit hela 42 steg. Och det Nässjö är extra duktiga på är infrastruktur. De ligger på 6:e plats i landet när företagen rankar vägnät, tåg- och flyg, säger Anna Gillek Dahlström.

Berndt Axelsson som är VD på Scandinavian Business Seating är extra glad över att tillgången till kompetens har ökat.
– Det är extra viktigt att företagen har tillgång till kompetens för att kunna rekrytera rätt. Det jobbar vi bland annat mot nu när vi arrangerar en workshop för de tillverkande företagen där de får vara med och påverka utbildningen för att säkra den framtida kompetensförsörjningen, säger Berndt Axelsson.

Landets alla 290 kommuner sammanställdes i en totalrankning. Nässjö har stigit 7 steg sedan förra året vilket ger rankningen 90.