JSC förvärvar Switchcom

IT och telefoni flyter gradvis ihop och framtidens virtuella möten kräver bred kunskap. JSC it-partner skaffar sig försprång genom att förvärva starka Nässjöbolaget Switchcom.
Fyra av ägarna till de båda bolagen: Nicklas Friman (delägare Switchcom), Johan Schelin och Petter Jacobs (delägare JSC) och Richard Sandberg (delägare Switchcom). Saknas på bilden gör de två andra delägarna på JSC - Christer Löwdahl och Niklas Swanberg.
Fyra av ägarna till de båda bolagen: Nicklas Friman (delägare Switchcom), Johan Schelin och Petter Jacobs (delägare JSC) och Richard Sandberg (delägare Switchcom). Saknas på bilden gör de två andra delägarna på JSC – Christer Löwdahl och Niklas Swanberg.

Två framgångsrika Nässjöbolag blir ett från och med första maj: JSC it-partner förvärvar samtliga aktier i Switchcom, som efter sommaren kommer att bo under samma tak i JSC:s pågående nybyggnation. Förvärvet innebär att JSC förstärker förmågan att ta helhetsansvar för kundens IT-utveckling, menar JSC:s vd Christer Löwdahl.
– Kortsiktigt så ser vi att telefoni och it flyter samman mer och mer, rent tekniskt. Vi får många förfrågningar om telefoni från våra kunder. Och vice versa, Switchcom får sådana frågor om IT. Kortsiktigt finns det vinster att göra för våra kunder. Långsiktigt ser vi också att mycket kommer att hända de närmaste åren med nya typer av lösningar där de här bitarna flyter ihop, säger Löwdahl.

Redan nu ser man en trend där möten förläggs allt mer digitalt och att resandet minskar. I en värld där virtuella möten ökar och där gränserna mellan telefoni och IT suddas ut, är JSC nu rustade att möta framtiden. Från Switchcoms sida ser man också stora fördelar med förvärvet.
– Att bli en del av JSC innebär att vi får ett bredare erbjudande och mer muskler för utveckling. Jag känner mig väldigt trygg i att lämna över bolaget till ett välrenommerat lokalt bolag som JSC, med en modern affärsstruktur, tydligt kundfokus och en ambition att bli Sveriges bästa arbetsplats, säger Nicklas Friman, vd Switchcom AB.

Switchcoms nuvarande ägare, Nicklas Friman och Richard Sandberg, kommer båda att spela viktiga roller i JSC:s satsning på telefoni som affärsansvarig och tekniskt ansvarig. Telefoniaffären på JSC kommer efter övertagandet drivas på samma sätt som tidigare och av samma uppskattade medarbetare som Switchcoms kunder är vana vid idag.
– Jag tycker det är lite extra roligt att det är två framgångsrika Nässjöbolag som gör gemensam sak. Det passar väldigt bra med vår byggnation nu, där vi har dimensionerat för att kunna växa, avslutar Christer Löwdahl.