Nässjö-Jönköping-Vaggeryd planerar Future Transport

För tredje gången i rad samverkar Nässjö-Jönköping-Vaggeryd när Future Transport-mässan genomförs på Elmia i Jönköping den 6-8 oktober. Nässjö kryddar anrättningen genom att arrangera en tågresa från Jönköping till Nässjö den 6 oktober.

Nässjö-Jönköping-Vaggeryd intar sedan flera år en av de främsta platserna på listan över Sveriges 25 bästa logistiklägen. Den 6-8 oktober samverkar man åter när den stora logistikmässan Future Transport genomförs på Elmia. Det är ett välbesökt arrangemang som också innefattar mässan Nordic Rail samt nya mässan Nordic Road.
– Senast samlade mässan över 4 000 besökare som kom från 21 länder. Det är viktigt att vara med och lyfta fram vår region och skapa kontakter, berättar Holger Jonasson från Nässjö Näringsliv AB som är projektledare för de tre kommunernas närvaro som sker via näringslivsbolagen och Jönköpings kommun.

Nässjö tar till ett extra grepp. Redan på sen eftermiddag under premiärdagen arrangeras en resa med Nässjö järnvägsmuséums tåg från Jönköping till muséet i Nässjö. Utöver besöket på muséet blir det också ett besök hos Tura Scandinavia där deltagarna får studera en sinnrik logistiklösning.

Under själva mässan kommer det att hända mycket i montern. På premiärdagen blir det intervjuer med kommunstyrelsens ordförande i Nässjö, Anci Magnusson, samt Jönköpings Ann-Marie Nilsson och Vaggeryds Allan Ragnarsson samt landstingsrådets Rune Backlund, i aktuella frågor. Profiler inom näringslivet kommer också att framträda i montern där det kommer att skapas åtskilliga kontakter under dagarna.
– Vi kommer inte bara att agera i vår monter. Mässan är också ett tillfälle att knyta kontakter med både svenska och internationella företag. Att vi syns tillsammans visar också på den styrka vi har i regionen med E4, med södra stambanan som är ”tågens E 4” och betydande satsningar inom kompetensutveckling. Att vi i Nässjö vill sticka ut lite extra och gärna berätta att vi har mer än 30 företag i branschen är fullt naturligt, summerar Holger Jonasson.


Tågresan till Nässjö

ANMÄL DIG I GOD TID

Vi räknar med betydande intresse för tågresan till Nässjö tisdagen den 6 oktober. Antalet platser är begränsat till cirka 90. Det gäller att anmäla sig i god tid.

tillanmalan