Jysk invigde tredje höglagret i Nässjö

Helt enligt tidsplanen invigde JYSK tredje höglagret i Nässjö. Man har fått 76 000 nya pallplatser och ser fram mot fortsatt expansion.

Exakt enligt tidsplanen invigde JYSK sitt tredje höglagret i Nässjö som också kunde tas i bruk onsdagen den 1 juli 2015. Därmed är det klappat och klart för att ta emot leveranser i den 40 meter höga byggnaden.
– Men detta är bara första etappen. I slutet av februari nästa år samordnar vi alla system i alla våra lager. Det skall ske över en natt. Då kan vi distribuera ut våra produkter och vara ännu effektivare, berättade logistikchef Annika Löfgren vid invigningen.

Man får 76 000 nya pallplatser. Man kan därmed stänga ner ett antal externlager och få in många produkter i huset. Men mitt i glädjeyran över att allt gått så bra hittills i projektet som är ett av landets största och högsta logistikbyggen planerar man redan för den stora insatsen i februari då hela verket blir fullbordat. Då kommer man att ha automatscanning, helt ny plockhantering.
– Det blir som natt och dag, säger logistikchefen.

JYSK har runt 150 anställda i Nässjö. Man har ökat kontinuerligt och räknar med fortsatt expansion. Trots att JYSK gjort denna stora satsning kommer man fortfarande att ha kvar vissa externlager.