Miljonuppdrag för Nässjö Byggnadsplåt

Det nya företaget Nässjö Byggnadsplåt hann knappt fylla ett år förrän de fick sitt första miljonuppdrag – vilket de inte tackade nej till!

Att det går mer än bara bra för Nässjö Byggnadsplåt är det ingen tveksamhet om. De hann knappt fylla ett år förrän de fick sitt första uppdrag över miljonen. I december 2014 fick de förfrågan att göra ett takbyte på 1 100 kvadratmeter. Kort därefter fick de en till storförfrågan.
– I Huskvarna har vi ett projekt där vi ska byta tak och klä in 105 balkonger i plåt. Detta är vårt största projekt just nu och vi har beräknat att vara färdiga i slutet av året, säger Jonas Olsson, plåtslagare.

Jonas är tillsammans med Joel Knutsson delägare i företaget. De startade företaget i mars 2014 och de hade en förhoppning att få in 2 miljoner i omsättning första året – vilket visade sig inte alls vara så svårt. På 10 månader fick de in 3,4 miljoner.
– Vi har haft jättemycket jobb. Redan i mars 2015 var vi fullbokade året ut på två anställda. Så då anställde vi en till, säger Joel Knutsson, plåtslagare.

Dessutom har de två inhyrda från Kalmar som jobbar som F-skattare tre dagar i veckan och så har de tagit emot en lärling. Jonas berättar att om det fortsätter att komma in så många uppdrag som det gör idag kommer de att expandera i framtiden med en eller två anställda.
– I början delade vi ut reklamblad för att visa att vi fanns och när vi hade delat ut femtio lappar vardera var vi tvungna att sluta – vi hann inte med att göra alla jobben, säger Jonas.

Anledningen till varför Nässjö Byggnadsplåt får så många uppdrag tror Jonas är för att de alltid försöker att ha en väldigt bra service vilket ger återkommande och nya kunder. En annan bidragande orsak är att antal plåtslagare har minskat drastiskt de senaste åren och det kommer att fortsätta minska om det inte blir ett yrke som fler vill utbilda sig till.
– Det fattas plåtslagare i landet. Det är både positivt och negativt för oss. Det är bra för att vi får många uppdrag, men om vi siktar mot att utöka i framtiden behöver vi ha personer som vi kan anställa, säger Joel.