Kontorslandskapet gav kontakter

Inredningsarkitekter och projektledare från storstäderna fick en småländsk portion design när Kontorslandskapet genomfördes för tredje året.

Den 19-20 september genomfördes för tredje året i rad evenemanget Kontorslandskapet. Arrangemanget är en satsning där åtta företag inom sektorn för offentlig inredning samarbetar för att bjuda in arkitekter och projektledare för att visa på det senaste inom industrin. Nässjö Näringsliv AB:s Peter Johansson är projektledare för Kontorslandskapet.
– I år hade vi drygt 20 besökare som under två dagar fick besöka dessa företag och knyta nya kontakter. Det har varit otroligt lyckat. Vi har fått mycket god respons från besökarna som har fått nya perspektiv och kontakter. I förlängningen är förhoppningen att det ska leda till nya affärsmöjligheter, säger han.

I Kontorslandskapet ingår Forserum Safety Glass, Nevotex, Martela, LG Collection, Swedese, Scandinavian Business Seating, Ragnars Inredningar och Träcentrum. Under de två dagarna hann gruppen även göra ett inspirerande besök på Spira i Jönköping.
– Tanken med Kontorslandskapet är att visa på den otroliga kompetens som finns samlad inom detta lilla geografiska område. Några av de mest framstående företagen inom Kontorsmöbeldesign finns på det småländska höglandet. Jag tror att vi har lyckats förmedla det till besökarna, säger Peter Johansson.

Hotell Högland huserade gruppen och under en av kvällarna arrangerades festligheter och god mat på Havsjö Konferens och Fiske, vilket gav en tydlig smak av ”landet” för den urbana arkitektgruppen.

Se bilder från Kontorslandskapet:

[nggallery id=49]