Kulturhuset Pigalle: späckat program under hösten

Kulturhuset Pigalle har spikat programmet för hösten. Bland höjdpunkterna finns en gedigen litteraturfestival och en humorshow med komikern Anna Blomberg.
Per Andrén och Sofia Johnsson, programläggare respektive evenemangschef vid Kulturhuset Pigalle, yppar några av höstens kulturella höjdpunkter.
Per Andrén och Sofia Johnsson, programläggare respektive evenemangschef vid Kulturhuset Pigalle, yppar några av höstens kulturella höjdpunkter.

Det är ett digert program från Kulturhuset Pigalle som dimper ned i brevlådorna den 13 augusti. I vanlig ordning har man siktat på en bredd som spänner över många genrer och smaker: såväl barnteater och språkcafé som nostalgikväll med 60-talsmusik finns i programmet. Ännu är inte programmet officiellt, men några glimtar kan lämnas redan nu. Bland annat kommer den 26 september komikern och imitatören Anna Blomberg att hålla en föreställning i Teatersalongen. Blomberg, känd från bland annat Kvarteret Skatan, kommer att göra parodier på ett antal kända karaktärer.
– Vi har ett väldigt trevligt program för hösten, det finns både bredd och spets och det är det Nässjöborna vill ha. Dels har vi våra egna arrangemang som vi gör tillsammans med vissa av studieförbunden, däribland vetgirig tisdag. Den går från Mindfulness till hur man slutar att ”prokrastinera”, det vill säga skjuta saker framför sig. Vi får även en inblick hur det är att arbeta i FN-sammanhang, säger Per Andrén, programläggare vid Kulturhuset Pigalle.

Den 29 september kommer Martin Schibbye att tala om pressfrihet och utrikesjournalistik – en försmak av Nässjö litteraturfestival Ord som äger rum 23-24 oktober.
– Förra året var temat på litteraturfestivalen ”det lokala i det globala sammanhanget”. Det här året är temat det fria ordet och det blir självklart en rad författarmöten. Bland annat kommer Ola Larsmo, ordförande i svenska PEN, säger Pär Andrén.

Litteraturfestivalen blir en storsatsning. Bland övriga författare som besöker Nässjö under dessa två dagar finns bland andra Arkan Asaad, Lotta Lundberg, Kristina Sandberg, Pablo Palacios Åström och Tony Samuelsson. Litteraturquiz, föreläsningar, musikpoetisk afton, konstutställning och mycket annat samsas i och utanför Kulturhuset Pigalle.

Det fullständiga programmet skickas ut till samtliga hushåll i kommunen i augusti. Sofia Johnsson, evenemangschef på Kulturhuset Pigalle, är mycket nöjd med det breda utbudet.
– Vi hoppas att vi kommer att få jättemånga besökare och kämpar för att ha ett så brett och fint program som möjligt så att vi kan tillgodose Nässjöbornas smak. Vi vill att Kulturhuset Pigalle ska vara en mötesplats för alla, säger hon.