Larni Bygg AB ny intressent hos NNAB

Nyligen gick Larni Bygg med som intressent i Nässjö Näringsliv AB – enmansföretaget med bland annat ett antal altaner på sitt samvete.

Larni Bygg

Han utgår från det som på kommunspråk kallas ”Industribyn”, i en lokal på Hantverksgatan. Där har han huserat i ett och ett halvt år – ett mycket mer ändamålsenligt utrymme än tidigare.
– Här har man lite folk att tjöta med också, lite gemenskap med grannarna, säger Lars Nilsson.

I Industribyn finns ett antal företag, bland annat M.P. Jonssons Måleri, Nässjö Byggnadsplåt och LM Inredning, som flyttade ner produktion från Huddinge i våras. Grannsämjan är god, men som hantverkare är Lars Nilsson oftast inte på plats i sina egna lokaler, utan ute på jobb bland kunder.
– Det är mest privatkunder, till 70 procent, och sedan lite fastighetsbolag som gärna får bli fler, säger han.

Sedan starten 2007 har han haft fullt upp hela tiden. I perioder har han haft anställda, något han kan tänka sig igen om han hittar rätt personer. Just nu har han en praktikant från skolan som varvar skolarbetet med praktik två veckor åt gången. Det blir en hel del renoveringar hemma hos folk, altaner ska byggas, kök och tak och fönster ska bytas ut och hus ska byggas till. Med andra ord, allt inom bygg. Hösten har varit extrem. Många vill få klart sina projekt innan nästa år, förmodligen på grund av förändringar av rotavdraget.
– De har ringt som galningar. I början av oktober satte jag stopp, jag vågade inte ta på mig mer, eftersom jag måste hinna färdigt innan årsskiftet. Så jag fick hänvisa till andra firmor, säger Lars Nilsson.

Lars Nilsson har aldrig behövt jaga kunder utan har haft en stabil beläggning ända sedan starten. Det viktigaste, menar han, är att göra ett bra jobb. Då sprider det sig utan att man behöver göra speciellt mycket väsen av sig. Många av kunderna är också återkommande.
– Det är viktigt att man är öppen, ger raka besked och håller tider. Det gäller att dyka upp när man har ett möte. Märker man att man blir lite sen är det väldigt enkelt att lyfta luren och slå en signal. Det är grundläggande, säger han.

Larni Bygg gick nyligen in som intressent i Nässjö Näringsliv AB och blir ett av cirka 360 företag som vill med att vara med om att skapa ett ännu bättre näringslivsklimat i kommunen.