Ny stil på Thimons konditori

Harmoniska färger med en touch av retro har blivit Thimons nya stil. Serveringen i Nässjö har fått sig ett rejält lyft, likaså bageriet och butiken.

Nu har Thimons lämnat den hårdare stilen mot den mjukare. De svarta väggarna med de färgstarka möblerna är nu ett minne blott. Istället är det harmoniska färger med möbler i retrostil som råder i serveringen.
– Från början var det egentligen tänkt att bara ”piffa” lite. Men när vi kom igång med projektet var det så roligt att vi ville göra en mer omfattande renovering. Vi ville skapa en lugnare och skönare känsla i caféet, och det tycker jag att vi har lyckats med, säger Markus Ekelund, ägare för Thimons.

Markus har med hjälpt av inredningsarkitekten Christel Stenberg tagit fram den nya stilen. Något som sticker ut lite extra är självserveringen. Det gamla personalrummet har man förvandlat om till en köksmiljö där man kan hämta dryck, glas och bestick.
– Den nya självserveringen blev väldigt lyckad. Det är som att gå in i ett vanligt kök, vilket skapar en väldigt hemtrevlig känsla. Något som både känns nytt och unikt, säger Markus.

Att Thimons har renoverat serveringen har nog inte deras gäster missat, men något som inte syns utåt är bageriet som också har fått sig ett lyft. Förra året skrev Thimons avtal med Linden om att hyra lokalerna som ligger vägg i vägg med konditoriet. Kostnaden för renoveringen uppskattades till 3 miljoner kronor, en kostnad som Linden och Thimons valde att dela på.
– Det var en win-win situation för oss. Linden fick sina lokaler uthyrda och vi fick större bageri, säger Markus.

Med de nya lokalerna blev bageriet 200 kvadratmeter större. Man köpte in fler bänkar och maskiner. Bland annat nya jässkåp som har förbättrat kvalitén på brödet.
– Vi har köpt in så kallade kyl-jässkåp. När vi ställer in brödet på eftermiddagen så är det kyl, sen under natten stiger temperaturen. Så när vi kommer hit på morgonen är det färdigjäst. Det förbättrar kvalitén på brödet och det blir inte ett så stressat bröd, säger Markus.

Bageriet blev färdigt i början av året. Efter det satte man igång med renoveringen av serveringen och nu har Thimons precis blivit färdiga med butiken. Där har man satt upp nya hyllor för att få plats med fler merförsäljningsprodukter. Nästa projekt blir att förändra konditoriet i Aneby. Vad som kommer att ske där, kan inte Markus avslöja än, utan det återstår att se.