Lenima Machine Tool AB flyttar sitt huvudkontor till Nässjö

Lenima har fördubblat sin omsättning fyra år i rad. Idag är de sju anställda och fortsätter att växa, mycket tack vare stark kunskap och service inom svarvning och längdsvarvning. Nu finns huvudkontoret i Nässjö.
Niclas Bruce, Lenima

Lenima Machine Tool AB har flyttat sitt huvudkontor från Vaggeryd till Nässjö. Det snabbt växande företaget förser Sveriges metallindustri med verktyg, maskiner och tillbehör inom svarvning. Till en början innebär flytten att två personer kommer att utgå från kontoret i Nässjö, utöver de tekniker och säljare som utgår från andra orter i södra Sverige.

För företag som utför svarvning finns en enorm potential till effektivare produktion genom att använda längdsvarvning, en metod som vunnit mark i Tyskland och som nu börjar uppmärksammas även i Sverige. I täten för utvecklingen går Lenima, som har agentur för det japanska märket Star i Sverige.
– Det är så många företagare som får en aha-upplevelse i och med att de kan köra samma detaljer på halva tiden – med bättre kvalitet, säger Niclas Bruce, grundare och Service Manager på Lenima.

Det är till stor del tack vare den i Sverige relativt okända tekniken i längdsvarvar som Lenima har rönt stora framgångar sedan starten för tio år sedan. De har dubblerat sin omsättning varje år de senaste fyra åren, och även i år ser det ut att bli en rejäl ökning. Ett hårt arbete ligger bakom, berättar Niclas Bruce:
– Vi har bestämt oss för att vi ska vara i framkant med bra service – vi ska vara snabbt på plats, ha hög tillgänglighet och alltid nåbara för att serva kunderna. Vi är ju ett bollplank mot våra kunder vad gäller att köra rätt detaljer i rätt maskin så effektivt som möjligt och vi hjälper våra kunder även med utbildningar, säger han.

Lenimas filosofi är att stärka hela svenska industrin med att såväl leverera rätt maskinlösning som att ge kunden allt som krävs runtomkring med utbildning, support, service och tidsberäkningar. Det finns fall där kunder har kunnat ersätta tre maskiner med en enda, samtidigt som man har dubblerat sin produktionskapacitet. Med andra ord säljer Lenima kunskap i lika hög grad som de säljer maskiner.
– Sverige är en industrination och vi känner att vi är en del i processen att kunna effektivisera samt även flytta hem produktion till Sverige tack vare en effektivare produktion, säger Niclas Bruce.

Lenima huserar från och med maj 2018 på Storgatan 53C, i Cellwoods Machinerys fastighet.