LG Collection förvärvas av Pelly Intressenter

LG Collection, familjeägt sedan 1972, förvärvades den 1 november av Pelly Intressenter i Hillerstorp. ”Vi kommer kunna hitta synergier”, säger Jonas Svensson, VD LG Collection.

20161103_lgcollection

Den 1 november förvärvades LG Collection av Pelly Intressenter i Hillerstorp. LG Collection, som startades 1972, går från att vara ett fristående, familjeägt företag till att bli en del av Pelly Intressenters portfölj tillsammans med varumärken som Mirro och Pelly Components. Pellykoncernen är en av de ledande leverantörerna i Norden av inrednings- och förvaringsprodukter i hemmet.

Företagsledning och personal på LG Collection kommer att fortsätta i sina roller och utveckla verksamheten för bänkskivor och skivmaterial i samarbete med Pelly Intressenter.
– Pelly Intressenter och LG Collection går väldigt väl ihop vad gäller inriktning, kunder och geografi, och våra varumärken strävar efter att alltid hålla våra kunder i framkant, säger Jonas Svensson, VD på LG Collection, en tjänst han fortsätter inneha efter förvärvet.
– Det här är ett naturligt steg för att ytterligare stärka vår position på marknaden som leverantör av inrednings- och förvaringsprodukter för hemmet. Tillsammans med LG Collection kommer vi hitta synergier och deras produkter är ett utmärkt komplement till Pelly Intressenter och dess bolags produktutbud, säger Stefan Jarbratt, VD på Pelly Intressenter.

Pelly Intressenter är, precis som LG Collection, ett småländskt företag med en stark varumärkesportfölj som LG Collection nu är stolta att få bli en del av. I Pellykoncernen ingår Pelly Components AB, Mirro AB samt UAB Pelly Baltic AB. Koncernen omsätter 318 MSEK och har 230 anställda.
– Vi ser att vi på sikt kommer att kunna hitta en del synergier, inte minst inom logistik. Det finns många bitar där vi kan dra nytta av varandra, säger Jonas Svensson.