Topperyds Gårdsbutik satsar på julbord

Gårdsbutiken i Topperyd utökar kontinuerligt sitt utbud. Julbord står näst på agendan – sedan hoppas man på bed and breakfast.

20161103_topperyd

Sedan starten 2010 har Gårdsbutiken i Topperyd hela tiden utvecklat sitt utbud. Sedan de fick serveringstillstånd har de anordnat både After Work-aftnar och olika musikevenemang. Utöver den traditionsenliga julmarknaden tar de nu även steget och satsar på att erbjuda julbord.
– Allt vi serverar är hemlagat och hembakat, säger Inger Lundberg.

Inger Lundberg har även fått förstärkning från nära håll. Dotter Lina Rehn har tagit tjänstledigt ett halvår för att arbeta med gårdsbutiken. Hon har hela tiden funnits med och hjälpt till, men nu växlar hon upp och lägger full fokus på verksamheten i Topperyd.
– När man kommer hit ska man få en avkopplande känsla. Det är många som sitter kvar länge, de känner att man får ta tid på sig när man är här, säger Lina Rehn.

Den lantliga känslan, med djur och naturskön omgivning, är en starkt bidragande orsak till anläggningens attraktivitet. Hit åker företag för affärsmöten och konferenser, för att ostört kunna mötas i en annorlunda miljö.
– Vi har gjort iordning våra lokaler för att ha konferenser här, med projektor, ljudanläggning och fler sittplatser, säger Inger Lundberg.

topperydthumbInom kort hoppas man även att kunna ta ytterligare ett steg och ha bed and breakfast inne i den forna ladan. Ritningar finns, och bygglovsansökan är inlämnad.
– I och med att vi fick brandsäkra i samband med alkoholtillståndet har det blivit väldigt bra inne i lokalerna, så det är väl förberett för att bygga rum. Samtidigt ska vi bevara känslan av att det har varit en ladugård, säger Inger Lundberg.

Gårdsbutiken i Topperyd har öppet på onsdagar och söndagar året runt. Från början sålde man egna produkter från gården, lammfällar och lammkött, men har utökat sortimentet, företrädesvis produkter av naturmaterial.