Life satsar på flera fronter

Med ny behandlingsutrustning, ny inredning, en kommande webbutik och butiksövertagande i Tranås satsar Life Hälsobutiken miljonbelopp för framtiden.

Life Hälsobutiken har inte blivit större – det är bara som det ser ut, efter att björkkänslan bytts ut till ljus och fräsch inredning. Renoveringen i samband med ny behandlingsutrustning gör att butiken gjort investeringar som uppgår till miljonbelopp.

Samtidigt startar butiksägarna Katarina och Daniel upp en webbutik och tar över Life-butiken i Tranås. Detta efter att de tagit över Life A6-butik i Jönköping för mindre än två år sedan. Mycket på en och samma gång med andra ord.
– Det är viktigt att våga delegera ut arbete och släppa lite på ansvarsbiten och låta medarbetare vara delaktiga, säger Katarina Carltad.

Katarina Carltad och hennes bror Daniel Tadic har drivit Life Hälsobutiken i Nässjö i snart nio år, där Katarina också har hudvårdsbehandlingar.
– Jag är hudterapeut från början och har länge gjort ansiktsbehandlingar här. Den nya investeringen – utrustning för bioresonansterapi – används för behandling av bland annat allergi, säger hon.

Som hudterapeut använder Katarina Carltad ekologiska produkter av märket Maria Åkerberg. Det är ett av flera varumärken som kommer att finnas i den kommande webbshoppen.
– Vi har stora förhoppningar på piggabutiken.se. Det kommer att ta tid, men visionen är att det ska bli en stor webbutik, säger hon.

Hälsa är i centrum för all verksamhet som Katarina Carltad ägnar sig åt. Vad har hon då för tips till alla oss lagom lata chipsätare?
– Alla borde göra en detox en gång per år, det vill säga en rening av kroppen. Och helt enkelt att röra på sig och vara glad och positiv – och om du ändå ska äta en bakelse, njut av den med gott samvete, säger Katarina Carltad.