Life satsar på hälsoscanning

Life-butiken i Nässjö har investerat i utrustning som gör hälsomätningar med Bicom Bioresonans och Bicom Body Check.

20161205_life

Metoden bioresonans används alltmer i Sverige. Den ersätter inte vanliga läkarkontroller eller andra medicinska diagnoser – men används alltmer som ett komplement. Katarina Carltad på Life-butiken har investerat i en Bicom Body Check-utrustning – först i Sverige, dessutom.
– Det bygger på att ljud- och ljusvågor skickas in i kroppen. De läses sedan av och man följer hela kontrollen via en dataskärm och ser vilka obalanser som finns från en energisynpunkt, säger hon.

Bioresonans är en form av energimedicin och finns inte inom den ordinarie sjukvården i Sverige. I Tyskland, däremot, används den flitigt på sjukhus, berättar Katarina. Hon har arbetat med bioresonans i fem års tid. Den nya utrustningen är en vidareutveckling som ger effektivare möjligheter till en hälsoscanning.
– Dels är det för mina kunder som jag har nu, men tanken är även att jag ska ut mot företag och göra mätningen på plats hos dem. Man kan göra en allmän hälsomätning för att se om det är något man behöver tänka på. Naturligtvis får man mycket tips och råd med sig hem vad man ska göra med livsstil och kost överlag, att göra en Body Check är en av pusselbitarna, säger hon.

En Bicom Body Check-undersökning tar cirka 20 minuter samt efterföljande konsultation, och går till på så sätt att man tar på sig ett par hörlurar – mer komplicerat än så är det inte för kunden.
– Jag får ofta träffa de som kanske inte har fått den hjälp som de har önskat via sjukvården. De flesta har gått och gjort vanliga sjukvårdskontroller först, vilket är bra – det ska man göra. De som kommer hit söker för allt ifrån allergier eller magproblem till utmattningssymptom och energilöshet, säger Katarina Carltad.

Bicom Body Check är godkänt för friskvårdsbidrag.