Lindas Tårtor blir Thimons

Två kända varumärken från Nässjö gör nu gemensam sak. Linda ”Lindas Tårtor” Levin, anställs av Thimons Konditori den 3 april. ”Väldigt stor efterfrågan”, säger Thimons ägare Markus Ekelund.
Linda Levin och Markus Ekelund.
Linda Levin och Markus Ekelund.

Linda Levin är en av landets mest uppskattade tårtkonstnärer. Hennes kunder åker till Nässjö från hela södra Sverige för att få en personligt utformad tårta till bröllopet, dopet eller barnkalaset. Thimons Konditori är även de vida kända och har vid ett flertal tillfällen uppmärksammats i nationella media, senast för den innovativa ”prinsessemlan”.

Det är med andra ord två starka varumärken som från och med den 3 april gör gemensam sak när Linda går in som anställd hos Thimons Konditori. Där kommer hon att leda och inspirera arbetet med personligt utformade tårtor. Markus Ekelund, ägare av Thimons, känner att det är bra strategiskt beslut.
– Det började med att min fru beställde en tårta av Linda till vårt barnkalas hemma. Först var jag lite sur, ”varför har du beställt av henne?” Sedan började jag tänka en runda till att jag kanske skulle prata lite med Linda. Så jag hämtade tårtan och vi började prata om hur Linda kände och jag sade att hon kanske kan börja hos oss. Det är väldigt stor efterfrågan på den här typen av tårtor och vi har inte känt att vi riktigt kan möta den, både med kompetensen och tiden som krävs, säger Markus.

Linda var positiv till förfrågan och på den vägen är det. Linda Levin har drivit Lindas Tårtor sedan 2011. Under 2016 var hon med i Tv4:s satsning ”Det stora tårtslaget”, vilket gjorde att hennes konstverk uppmärksammades på nationell nivå. Thimons får ett tillskott av inspiration och kunnande, samtidigt som Linda får arbetskamrater och lite humanare arbetstider. Som ensamföretagare har hon haft svårt att hinna med den stora anstormningen av beställningar. Nu kommer hon att kunna fokusera på hantverket.
– Jag kommer att få hjälp av de andra konditorerna också. Vi gör allting ihop och jag kommer att arbeta med övriga beställningar också. Det blir en omställning i och med att jag har jobbat själv tidigare, men det kändes jättebra att jobba med dem, jag har varit här och testat redan, säger Linda.

Förfrågningarna på specialtårtor kommer bara att öka, tror de båda. Ökande trender från USA, som ”baby showers” och liknande, gör att efterfrågan ökar stadigt, något som Linda själv har märkt sedan hon startade 2011.
– Folk är så medvetna idag. När jag började – jag har jobbat 20 år i branschen – då fanns ju inte det här med att söka på internet efter bilder. De var nöjda med vad de fick, ”åh, kan man få en nalle på tårtan” och så vidare. Idag har folk enorma krav, säger Markus.

Thimons kommer att erbjuda personliga tårtor i samtliga butiker: Nässjö, Aneby och Eksjö.