Seniorvillor såldes blixtsnabbt

Bostadsmarknaden i Nässjö är het. Sex planerade seniorvillor såldes på en vecka. ”Viktig signal”, säger mäklare Anders Torstensson, Fastighetsbyrån.

20170227_fastighetsbyran

En vecka. Så länge hann de sex seniorvillorna ligga ute för försäljning via Fastighetsbyrån innan de blev sålda. Villorna kommer att byggas i Folkets Park-området i Nässjö och är anpassade för äldre personer – skapade av seniorer, för seniorer.
– Det är ett jättetrevligt koncept, ett enplanshus på nittio kvadratmeter, plus inglasat uterum, säger Anders Torstensson, mäklare vid Fastighetsbyrån.

Villorna är anpassade med bland annat bredare garage för att lättare kunna ta sig i och ur bilen. Bakom konceptet står företaget Seniorvillor, som sedan 2009 har sålt ett 150-tal villor i ett dussin kommuner. De väljer gärna lokala totalentreprenörer för att bygga husen och i Nässjö kommer Byggkompaniet att föra upp husen.
– Detta frigör naturligtvis några villor i Nässjö. Det är också en nog så viktig signal om att det går att bygga nytt till ett rimligt pris, säger Anders Torstensson.

Bostadsmarknaden är het, menar Anders Torstensson, som ser att Fastighetsbyrån håller på att avsluta en rekordmånad.
– Vi är på väg att göra rekord. Vi har nog inte haft en sådan här februari månad på många år, frågan är om vi någonsin haft det, säger han.

För mer information om Seniorvillor, besök www.seniorvillor.se