Lindas Tårtor flyttar till Nässjö

I fem år har Linda Levin bakat konstnärliga tårtor till en växande skara kunder från sitt hem i Anneberg. Nu har hon vuxit ur köket och företaget flyttar hemifrån – in till Centralgatan i Nässjö.
Linda Levin
Linda Levin

Hon kallar dem personliga tårtor, men den som någon gång har sett Linda Levins skapelser lär vara mer benägna att kalla dem konstverk. Lindas Tårtor, som företaget lämpligt nog heter, bakar unika tårtor för kunder med specifika önskemål. I april flyttar hon in till ändamålsenliga lokaler på Centralgatan 29 i Nässjö.

Det började med ett besök på en tårtutställning i Kungälv 2009. Hon blev inspirerad och köpte på sig tårtmakarprylar. Det blev en tårta till svärmor, sedan till andra vänner och släktingar, till bekanta – det började rulla på. Snart fick hon beställningar från personer hon inte kände, vilket gjorde att hon startade företag. Detta var 2011.
– Det gick så bra med första tårtan, så jag tänkte ”det kanske är detta jag ska göra istället för att städa”. Jag har inte tänkt så mycket på varför jag gör det, jag gör det för att det är kul, säger Linda Levin.

Ett av Linda Levins många ätbara konstverk.
Ett av Linda Levins många ätbara konstverk.

Än så länge har hon fortsatt sitt städjobb vid sidan av tårtorna, men tack vare nöjda kunder växer snabbt efterfrågan och så även omsättningen. Fram tills nu har Linda Levin haft sin verksamhet i hemmet i Anneberg – ”tårtgrejerna har tagit över vårt hus” – och Linda tror att flytten kan innebära det sista steget till att bli tårtmakare på heltid.
– Jag hoppas att jag ska kunna göra detta på heltid nu när jag börjar här. Och att utvecklas och få lite nya utmaningar. Det är roligt att utmana sig själv och testa nya saker.  Det är kul när kunderna kommer för att hämta tårtan och man får se vilka reaktioner det blir, säger hon.

Att döma av företagets Facebooksida är reaktionerna inte bara positiva utan översvallande. Över 4000 personer följer Lindas uppdateringar där bilder på de senaste tårtorna läggs ut – tårtor utformade som nallar eller brandbilar, tårtor med trädgårdstema eller Disneytema, och allt däremellan. Kunderna finns i hela länet, vissa till och med utanför länet, och med en växande skara följare på sociala medier, närmast att betrakta som en fanclub, sprider sig ordet snabbt. Doptårtor, bröllopstårtor och olika typer av födelsedagstårtor är vanligt förekommande.
– Det blir väldigt mycket doptårtor, det gör jag varje helg. Och nu börjar ju bröllopssäsongen också, då blir det en hel del stora tårtor. Oftast säger kunderna vad de vill ha, och visar bilder, men ibland får jag fria händer, säger Linda Levin.

Den nya lokalen på Centralgatan 29 är Lindas ”tårtverkstad”, beställningar tar hon emot på webbsidan eller via telefon. Läs mer om Lindas Tårtor på lindastårtor.se eller Facebooksidan.