Nässjöföretagare i tv-tävling

I Sjuans nya tävlingssatsning gäller det att baka vackra tårtor på kort tid. Linda ”Lindas Tårtor” Levin från Anneberg är med och tävlar i programmet som startar nästa vecka.

Tårtmakare Linda Levin från Anneberg tävlar i Det Stora Tårtslaget, en satsning i Sjuan med start 7 april. Åtta deltagare är med och tävlar i olika moment som sätter kunskaperna på prov. Under tidspress skapar de tårtor som är något utöver det vanliga. Programmen är inspelade i förväg och Linda Levin är tacksam för upplevelsen. När hon blev tillfrågad om att vara med var hon först osäker på om hon skulle tacka ja.
– Jag tvekade först men sen tänkte jag, vad har jag att förlora på det? Det var nervöst, lärorikt, stressigt och jättekul att få vara med. Jag är ju van vid att bara vara själv när jag bakar och nu skulle jag baka inför flera personer samt bli dömd av en jury. Så det var lite nervöst, säger hon.

Vem som vinner hela tävlingen är Linda – och alla andra involverade – tysta om. I expertjuryn sitter Mattias Ljungberg, prisbelönt konditor som driver konditoriet Tösses och Annette Ljungberg, sockerkonstnär som var delaktig i att ta tårtkonsten till Sverige och idag håller utbildningar i tårtkonst. Konkurrensen var stenhård, men det hindrade inte deltagarna från att bli goda vänner.
– Vi var ett härligt gäng deltagare och vi fann snabbt varandra och blev vänner för livet, säger Linda Levin.

Programmet har premiär den 7 april klockan 21.00 i Sjuan.