Lindbergs Stängselmontage söker ständigt nya medarbetare

Lindbergs Stängselmontage i Malmbäck har fullt upp. Efterfrågan på viltstängsel, bullerplank och allt däremellan blir allt större och på fem års sikt vill de dubbla sin storlek.

Lindbergs stängselmontage

Man ser resultatet av deras jobb överallt: längs vägar, kring industribyggnader och andra fastigheter. Lindbergs Stängselmontage bygger stängsel och bullerplank i södra Sverige med utgångspunkt i Malmbäck. Erika och Håkan Lindberg startade företaget 2005 i Malmbäck. 2011 förvärvade de ett stängselföretag i Jönköping och flyttade dit, men insåg 2013 att Malmbäck var ett bättre läge och flyttade tillbaka.
–  Det är närmare för oss som jobbar i hela Jönköpings län att ligga i Malmbäck än i Jönköping, säger Erika Lindberg.

Håkan Lindberg arbetade för många år sedan på ett stängselföretag i Nässjö som gick i konkurs. Det var i samband med detta som paret Lindberg startade sitt företag. Från början var de ett litet familjeföretag som utgick från deras eget garage.
– Vi gjorde ett jobb och så fick vi vänta tills vi hade fått betalt för det så att vi kunde tanka bilen och åka och ta nästa jobb. Men det gick jättebra, vi startade i juli och vi omsatte på en man 750 tusen på tre månader, säger Erika.

På den vägen är det. Idag är de nio anställda men letar hela tiden efter nya medarbetare, eftersom efterfrågan på deras produkter och tjänster är stor. På fem års sikt hoppas de ha dubblat sin storlek.
– Branschen växer. Så länge det byggs nytt så växer branschen. Och det känns som att det blir mer instängslat i allmänhet, folk vill skydda sina saker, säger Erika Lindberg.

På Lindbergs Stängselmontage arbetar man med en så kallad tidsbank. Det innebär att de anställda arbetar ihop 180 övertidstimmar på nio månader, varpå man får plocka ut en längre ledighet under årets första månader.
– Våra anställda kan säga till oss, ”nu åker jag till Thailand i två månader”. ”Gör det då,” säger vi. Det är de helt fria att göra. För folk som uppskattar friheten att kunna vara lediga längre perioder är jobbet perfekt. Det är fritt, man är aldrig på samma ställe, det tycker jag är roligt.

Arbetet kräver god fysik och uthållighet (en nätrulle väger 100 kilo) och självklart arbetar man hårt under säsongen för att få ihop sina timmar. Men arbetet är roligt, menar Lindberg, och fördelarna är stora, speciellt om man gillar att röra på sig. De är hela tiden på jakt efter nya lämpliga medarbetare – gärna unga personer. Erika Lindberg avslutar intervjun med den självklara frågan:
– Alla kan väl inte läsa på högskola?

>>Läs mer om Lindbergs Stängselmontage