Lundberg och Carlsson satsar vidare i Forserum

Lundberg och Carlsson Byggnads AB, som funnits sedan 1961, tar nya grepp och satsar närmast på ökad närvaro i Forserum. Man ser goda möjligheter att ge en hjälpande hand, inte minst till de expanderande företagen i samhället.
Simon Granlinger, VD för Lundberg och Carlsson Byggnads AB i Malmbäck ser optimistiskt framåt.
Simon Granlinger, VD för Lundberg och Carlsson Byggnads AB i Malmbäck ser optimistiskt framåt.

Nu siktar Lundberg och Carlsson Byggnads AB i Malmbäck in sig på ökad lokal närvaro i Forserum.
– Vi har redan verksamheter i Forserum och en av våra anställda har etablerat sig i samhället. Här ser vi goda kombinationsmöjligheter, berättar VD Simon Granlinger.
– Att öka närvaron i just Forserum med dess expanderande företag tror vi är mycket intressant. Vi ställer också upp vid arrangemanget den 29 augusti och kommer att ha ett stånd tillsammans med Nässjö Byggnadsplåt, berättar Simon Granlinger.

Han påpekar att det gäller att vara både optimist och realist.
– Det finns en viss oro i branschen när exempelvis rotavdragen reduceras. Men vi vill inte sitta och vänta på att tiderna kanske blir sämre. Därför satsar vi vidare.

Företaget har 11 anställda samt fyra halvtidsanställda elever från Brinellgymnasiet. Lundberg och Carlsson startade 1961. Manm har expanderat bit för bit och ser optimistiskt framåt. Man har under senare år arbetat i en radio omkring fyra mil från Malmbäck. Det är omväxlande uppdrag från smått till stort. Samma dag som man slutspurtar med att bygga en 125 meter lång ladugård om 2500 kvm så kan en kund behöva hjälp att sätta in en dörr.
– Ingenting får naturligtvis vara främmande för oss. Vi vill att både företag och privatpersoner skall känna att vi är ett snabbfotat företag. Visserligen inte så stort, men vi har ändå rejäla muskler, berättar VD Simon Granlinger.