Ny ägare satsar på färska råvaror

I Nässjö har pizzerian och restaurangen Harmony fått en ny ägare. Den nya ägaren satsar på att ge sina kunder smakliga upplevelser genom att bara använda färska råvaror.
Den nya ägaren Basem Thiab satsar helt och hållet på färska råvaror.

I början av mars tog Basem Thiab över Harmony på Esplanaden. Han började med att stänga Harmony under mars fram till början av april för renovering. Nu har restaurangen varit öppen i två månader och än så länge har de fått väldigt god respons på deras mat.
– Hittills har vi haft väldigt nöjda kunder. Många har blivit positivt överraskade av vår mat, vilket är väldigt roligt, säger Basem.

På menyn står hemlagade pizzor, hamburgare, falafels och italiensk pasta. De har både nötburgare och kycklingburgare. Dessutom har de en salladsbar med 26 olika valfria ingredienser. Anledningen till att de har fått så nöjda kunder tror Basem är för att de inte tar några genvägar när de lagar maten.
– Vi använder bara färska råvaror när vi lagar maten och vi gör allt ifrån grunden. Som till exempel köper vi inte brödet till hamburgaren utan vi bakar det själva. Likaså gör vi vår egen pasta och tomatsås, säger Basem.

Just nu tittar Harmony på att skapa en hemsida så att kunder lätt kan hitta information och kontaktuppgifter om dem. De är även på väg att ta in fler maträtter på menyn. Vilket ställer frågan om Harmony, som tidigare var en pizzeria, fortsätter vara en pizzeria eller har gått över till en restaurang?
– Våra kunder säger att Harmony ser ut som en pizzeria, men är som en restaurang. Så man kan nog säga att vi är både och, avslutar Basem.