Marie tog hem Interfloras tyngsta utmärkelse

Nässjöföretagaren Marie Ekelund blev utsedd till Årets handlare 2013 av Interflora AB. Det är Interfloras tyngsta utmärkelse.

20140120_Marie

I lördags fick Marie Ekelund, ägare på Nilssons Blomsterhandel i Nässjö AB, ta emot den ärofyllda utmärkelsen Årets handlare 2013. En utmärkelse som Interflora varje år delar ut till sina anslutna butiker. Handlaren utses av en jury bestående av delar av Interflora AB:s styrelse.
– Det känns helt fantastiskt att få den här utmärkelsen! I vår bransch är det den finaste bekräftelse man kan få, säger Marie Ekelund och tillägger att det är extra roligt att de utnämner och ser en butik i Nässjö.

Utmärkelsen delades ut av Interflora AB:s försäljningsdirektör Kenneth Söderström under Interfloras årliga fest. Festen hölls i Münchenbryggeriet i Stockholm mellan den 16-18 januari och var i samband med Formexmässan och det Nordiska Mästerskapet i Blomsterbinderi, som i år hölls av svenska Interflora.

Årets handlare är en utmärkelse som tilldelas en handlare inom olika områden som utvecklar och driver sin butik framåt. Förutom Årets handlare delas även utmärkelsen Årets florist ut till en person som på något sätt gjort en prestation i det praktiska arbetet inom blomsterbranschen. Utmärkelserna har delats ut sedan 1983.
– Den här utmärkelsen är inte bara min, utan även personalens. Vi är ju ett team och jag hade aldrig fått den här utan dem, säger Marie Ekelund.

Förra året ökade Nilssons Blomsterhandel i Nässjö AB i omsättning och i antal kunder, vilket de gör fortfarande. Idag är det sex personer som arbetar i företaget och i år kommer de att satsa på att utbilda och vidareutveckla sig själva och butiken, berättar Marie Ekelund.
– Vi kommer att ta hit inspiratörer som hjälper oss här i butiken och så kommer vi att åka iväg på kurser, det kommer bli ett riktigt utbildningsår, avslutar Marie Ekelund.

Juryns motivering till att Marie Ekelund fick utmärkelsen lyder: ”Till Årets Handlare 2013 har Marie Ekelund valts då hon är ett föredöme för framtidens blomsterfackhandel. Marie har på några år vidareutvecklat sin Interflora butik till en modern och attraktiv Interflora Fresh butik. Marie arbetar strukturerat med marknadsföring, inköp och försäljning vilket resulterar i en butik med hög service, bra sortiment och som en naturlig följd synnerligen nöjda kunder i Nässjö med omnejd.”