Unga jobb – låt oss göra det tillsammans

Vi har bestämt oss för att göra något åt ungdomsarbetslösheten i Nässjö. Vi hoppas att du vill vara med och stödja genom att ta emot en praktikant.

20140121_ungajobb

På praktiken får ungdomarna en referens, en rad i sitt CV och en viktig erfarenhet som ökar deras chanser att få jobb i regionen. Samtidigt får arbetsgivaren chansen att samverka med den kommande generationen, en bra ingång för att testa eventuella, nya medarbetare. Om vi samverkar och är kreativa kan vi tillsammans ge dem en bättre framtid, vilket skapar ett gynnsammare företagsklimat här i Nässjö. Vi behöver våra ungdomar och de behöver oss.
– En av de erfarenheter vi vill att ungdomar ska få ute på praktiken är en förståelse för hur arbetsplatser fungerar och vad som krävs idag av attityd och insats, säger Margareta Carlsson ledamot i styrelsen Nässjö Rotaryklubb.

En praktikplats inom ramen för Unga Jobb är ett erbjudande till arbetslösa ungdomar mellan 18 och 24 år om att pröva på ett jobb i upp till 90 dagar. Som arbetsgivare betalar du inget, men du har ansvar för att praktiken blir meningsfull.
– Din insats som arbetsgivare handlar om att ge praktikanten en handledare som lär upp och stöttar under praktiktiden och av min erfarenhet får du tillbaks i mångfalt mer än det du får ge, säger Anne Almström, Bankchef på Swedbank i Nässjö.

Tillsammans med Arbetsförmedlingen och Rotary arrangerar Swedbank speedmeetings. De är till för att du som arbetsgivare och ungdomarna som söker praktikplats ska hitta varandra. Under ett par intensiva timmar genomförs många korta och kärnfulla möten. De bästa matchningarna mellan företag och praktikanter görs där och då. Därför är det viktigt att du är med. Vi ordnar tre till fyra speedmeetings varje år.

Nästa speedmeeting är den 28 januari Kl. 14.00-16.00 hos Swedbank i Nässjö.

Anmäl ditt intresse till Anne Almström på 0380-55 66 43 eller
anne.almstrom@swedbank.se