System Technologies vann stor upphandling

Höglandets kommunalförbund valde System Technologies AB att leverera en komplett it-lösning: en upphandling som kan vara värd upp till 80 miljoner kronor för it-partnern. 
Från vänster Mladen Brtan, tekniker, Mattias Stennert, delägare, Henrik Björkman, delägare och Richard Ritheim, delägare.
Från vänster står Mladen Brtan, tekniker och Mattias Stennert, Henrik Björkman och Richard Ritheim som är delägare för System Technologies AB.

Den 10 januari vann System Technologies AB en stor upphandling med Höglandets kommunalförbund. Affären, som sker tillsammans med Hewlett Packard(HP), innebär att System Technologies ska leverera en komplett och färdig installation av mjukvaror och hårdvaror. Uppdraget sträcker sig upp till fyra år och årligen ska omkring 2000 enheter med tillbehör köpas in och installeras.
– Det har varit en mycket professionellt hanterad upphandlingsprocess och det är glädjande att ett starkt, lokalt bolag vann före de stora konkurrenterna Atea Sverige AB och Dustin Aktiebolag som också var aktuella, säger Richard Ritheim, delägare i System Technologies AB.

Tillsammans med HP tar System Technologies hand om de begagnade enheterna för rensning och neutralisering samt återvinning. Totalt kan denna upphandling vara värd upp till 80 miljoner kronor för System Technologies. Flera faktorer kan påverka och exakt storlek vet de först efter avtalstiden slut.
– Vi vill kunna ta hand om alla våra kunder lika bra som vi gör idag och därför kommer vi att utöka antalet anställda efter hur många som krävs för det här uppdraget, säger Mattias Stennert, delägare i System Technologies AB.

System Technologies är en it-partner med fokus på it-partneravtal, leverans av molntjänster och IT-relaterade hårdvaror samt distributör av sin egen programvara affärssystemet SEBS. De riktar sig främst till företag i Småland och har huvudkontor i Nässjö.
– Vårt företag har en stark likviditet vilket gjort det möjligt för oss att hantera stora affärer med bland annat Apple och Hewlett Packard, säger Henrik Björkman, delägare i System Technologies AB.

System Technologies berömmer Höglandets IT för att ha en organisation som effektivt kan hantera den här typen av stora upphandlingar och installationer.