Millan har tagit LB-Hus till Forserum

LB-Hus, ett av Sveriges ledande hustillverkningsföretag, har tagit marknad i Småland genom Millan Anderssons bolag Kåberg Hus & Hem.

LB-hus

I höstas kände Millan Andersson att det var dags för nya utmaningar. Hon bestämde sig för att sluta som bilförsäljare för att ta sig in i husbranschen. En bransch som hon sedan ung haft stort intresse för.
– Efter gymnasiet utbildade jag mig till fastighetsmäklare. Jag visste att det var hus som jag ville jobba med, men av en slump började jag jobba som bilförsäljare åt Holmgrens Bil AB och eftersom jag trivdes så bra där valde jag att stanna. Nu, åtta år senare, kände jag att det var dags för något nytt, säger Millan.

Agent åt LB-hus

Sagt och gjort, Millan startade bolaget Kåberg Hus & Hem. Innan starten såg hon att det skånska bolaget LB-Hus sökte försäljare, eller i deras termer ”agent”, för att ta sig an marknaden i Småland. Millan nappade på annonsen och bestämde sig för att kontakta bolaget – och fick jobbet.
– Jag är jätteglad över att jag vågade satsa på eget. Hus och fastigheter är ju mitt största intresse och att få jobba med det är väldigt roligt. Dessutom trivs jag väldigt bra som egenföretagare, säger Millan.

Ledande hustillverkningsföretag

Eftersom Millan själv är Forserumsbo fick kontoret även hamna i Forserum. Härifrån säljer hon nyckelfärdiga hus åt LB-Hus . Alltifrån 1-planshus på 90 kvadratmeter till 2-planshus på 200 kvadratmeter.
– LB-Hus är en av Sveriges ledande hustillverkningsföretag, så det är ett gediget bolag som har funnits sedan 1957. Just nu har jag hand om hela marknaden i Småland, så jag har ett jättestort område, säger Millan.

I sitt egna bolag erbjuder hon renovering- och inredningstjänster, både små och stora projekt. Kanske ska man göra om hallen där hemma eller förändra sin arbetsplats, då kan Millan fixa.

Många förfrågningar

Ända sedan Millan kom igång med företaget har hon haft fullt upp. Framförallt som agent åt LB-Hus.
– Tanken var från början att kunna kombinera arbetet som säljare för LB-Hus med mina inredningstjänster, men som det ser ut nu så finns det inte så mycket tid till inredningen och om det fortsätter såhär bra måste jag nog anställa en person till, säger Millan.

Förutom Kåberg Hus & Hem, driver hon även Kåberg Fastigheter tillsammans med sin sambo.
– I Kåbergs Fastigheter hyr vi ut lägenheter och lokaler i Nässjö. Det är jag som är VD i bolaget, så även där har jag har en del att fixa med, säger Millan.

Framtidsplaner

Millan har stora framtidsplaner som agent åt LB-Hus.
– Vi siktar på att öka vår försäljning precis som förra året, då ökade vi väldigt mycket. Vi ska också ta fler marknadsandelar och nu till våren kommer det en ny katalog, så vi siktar högt. Jag tror att det kommer att bli ett bra år, avslutar Millan.