Monticos kurva pekar uppåt

Montico HR-partner känner av att det finns en optimism bland företagare under årets första månader. För egen del har man utökat med 12 orter på utbildningssidan under 2012 – och förvärvat företaget Effekt Personal.

Andreas Karlsson, Andreas Arvidsson och Lena Wissinger Sparv på Montico.

Montico är en helhetsleverantör av HR-tjänster, vilket innefattar såväl rekrytering och bemanning som verksamhetsutveckling, omställning och jobbcoachning, samt inte minst utbildning. I och med att de har tentaklerna ute på arbetsmarknaden märker de snabbt av trender.
– Det är stabilare nu än i slutet av förra året. Just nu täcker vi mycket sjukdomar och ledigheter, men det finns inga nedgångar. Snarare får vi anställa, säger Andreas Karlsson, konsultchef.
– Vi känner av att företagen har mycket att göra. Vi har en del företag i regionen som har gjort all time high i höstas. Och framförallt märker vi en annan optimism rent generellt, säger Lena Wissinger Sparv, rekryteringskonsult.

Montico växer inom YH-utbildningar, där svets och CNC länge har varit paradgrenar. Numera finns även bland annat produktionsledarutbildning och löneadministratörsutbildning som nya strängar på lyran. Hela 12 orter har fått nya utbildningar via Montico. Och en hel del skräddarsys på plats.
– Vi jobbar mycket för att ha en lokal förankring. När det gäller YH-utbildningar har vi ett tätt samarbete med det lokala näringslivet så att företagen får det man efterfrågar, säger Andreas Arvidsson.

Efter att ha köpt upp Effekt Personal finns nu Montico på 33 orter i södra Sverige, med norra gränsen i Karlstad och Eskilstuna.
– Effekt Personal arbetade mot ungefär samma marknad som oss. Rent historiskt har vi arbetat mycket mot den tillverkande industrin och de hade sin marknad där också, så det passar väl in i vår kundkrets. Vi fick en starkare representation i och med uppköpet, säger Andreas Arvidsson, regionchef på Montico.

Ett övergripande mål för Montico är att vara representerade på 50 orter 2014 och dra upp den norra gränsen till Gävle. ”Bara” 17 orter kvar, med andra ord.
– Vi tycker att det är spännande att tillhöra något som har en kraftig tillväxt. Dels på utbildningssidan och egentligen på alla håll, avslutar Andreas Arvidsson.