Nässjö Bowlingcenter har gjort skönhetsingrepp

Mat, umgänge och dryck – bowlinghallen i Nässjö har gjort en rejäl renovering och skapat en atmosfär som inbjuder till mer än bara bowling.

20161028_nassjobowling

Nu får utelivet i Nässjö ett starkt komplement. Med en helt ny bar och inredning har Nässjö Bowlingcenter skapat en miljö där mat och dryck har en lika framträdande roll som bowlingen.
– Vi har gjort en ombyggnad för en mysigare och trevligare miljö, en miljö där man kanske även efter att man har bowlat väljer att stanna kvar en liten stund, sitter ner med sina kompisar, syjunta eller arbetskamrater, säger Lotta Runström, som driver anläggningen tillsammans med Mats Andersson.

bowlingthumb2Bowling har den förnämliga fördelen av att å ena sidan vara fullt ut en idrott, men å andra sidan ha blivit en del av utelivet. Bowlinghallar är idag därför ofta inte endast rena idrottsanläggningar utan även restauranger och barer, en inriktning som Nässjö Bowlingcenter nu vidareutvecklar. Inredningen har gjorts efter konceptet Classic Bowl, i vilket cirka ett tjog bowlinghallar i Sverige ingår. Där det tidigare fanns en cafédel med brickbana står nu en bar av klassiskt snitt. Bardisken är gjord av brädor från bowlingbanor och tegelpelare pryder omgivningen. Känslan påminner om en sportbar och mycket riktigt visar man numera även fotboll på en storbildsskärm.
– Vi går in för att göra mycket burgare i olika former. Och sedan har vi även mycket bufféer om man är lite större sällskap, säger Mats.

bowlingthumb1Bland företag har det blivit populärt att kombinera bowling med buffé, där man bowlar i 90 minuter och äter, antingen före eller efter.
– Ett företag ville att vi skulle prata lite bowling med dem, så jag berättade om bowlinghistoria och lite hur det fungerar, att en bana är 19 meter, visade hur stor en kägla är, att den väger 1,6 kilo och så vidare. Det uppskattades väldigt mycket, säger Lotta.

Både Mats och Lotta är gamla tävlingsbowlare, och en stor del av verksamheten kretsar fortfarande kring själva idrottsutövandet. Bland annat är Nässjös bowlinggymnasium knutet till hallen. Men bowling är för alla, understryker Mats och Lotta.
– Vi har ett motto här i bowlinghallen och det är att alla kan bowla. Vare sig du är fem eller hundra år, man eller kvinna, om du är på elitnivå eller spelar för första gången, eller om du har någon form av funktionshinder, säger Lotta.

Läs mer på nassjobowling.se