Nyhems Färghus förvärvar MaxiTryck

Efter att Nyhems Färghus storsatsat på yrkeskläder satsar de nu vidare och förvärvar MaxiTryck i Bodafors.
”Förvärvet av MaxiTryck ligger helt i linje med vår strategiska satsning på yrkeskläder”, säger Joakim Forss till vänster, VD för Nyhems Färghus. Här tillsammans med Peter Lax, grundaren till MaxiTryck.

I år firar Nyhems Färghus i Nässjö 60 år – och jubilaren ligger inte på latsidan. Våren inleddes med en storsatsning på yrkeskläder; nya varumärken och en ny ”shop in shop” i färghuset på Almenäs. Nu tar företaget nästa steg genom att förvärva MaxiTryck i Bodafors.
– Förvärvet ligger i linje med vår strategiska satsning på yrkeskläder. Dessutom breddar vi erbjudandet till våra kunder i form av presentreklam, säger Joakim Forss, VD för Nyhems Färghus.

MaxiTryck har sedan starten 1995 etablerat sig som en av regionens piggaste aktörer inom profilprodukter för företag. De tar fram kompletta profilprogram omfattande förädling av kläder och yrkeskläder, med hjälp av brodyr, screentryck och varmprägling, samt presentprodukter.
– Förvärvet av MaxiTryck förstärker vår egen kapacitet och breddar vårt erbjudande mot företagskunderna. Kunderna får helt enkelt ännu bättre och snabbare service, säger Joakim.

MaxiTryck drivs idag av grundaren Peter Lax som också kommer att fortsätta att arbeta i företaget tillsammans med ytterligare en medarbetare. I dagsläget finns inga planer på nyanställningar.
– Men självklart hoppas vi på en långsiktig positiv utveckling för både MaxiTryck och Nyhems Färghus, säger Peter Lax.

MaxiTryck kommer att fortsätta att finnas kvar i Bodafors och Nyhems Färghus likaså i Nässjö.