Nässjöakademin får fortsätta utbilda lokförare

Nässjöakademin fick igår besked om att yrkeshögskoleutbildningen Lokförare ännu en gång är beviljad av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Sökrekord till lokförarutbildningPetra Thorsén, tidigare studerande på Nässjöakademin, numera lokförare hos Green Cargo i Nässjö.

Helen Tarenius, utbildningschef Nässjöakademin, gläds åt gårdagens besked att Nässjöakademin får fortsätta utbilda lokförare framöver.

– Att vi återigen får fortsatt förtroende att utbilda lokförare innebär att vi snart kan starta ytterligare utbildningsomgångar med ökat antal utbildningsplatser, säger Helen Tarenius, utbildningschef för Nässjöakademin. Just lokförare är omåttligt populär och den YH-utbildning som har flest antal sökande per plats. Med Nässjös bakgrund som järnvägsort är detta extra roligt. Vi har ett väl fungerande och engagerat nätverk som står bakom utbildningens utveckling.

Det råder stor brist på lokförare i hela landet och Nässjöakademins tidigare examinerade studerande har varit mycket eftertraktade på arbetsmarknaden. Redan under LIA:n (Lärande i arbete) har de flesta blivit erbjudna anställning.

På måndag börjar en ny klass lokförare som blivit antagna under hösten. När de nya utbildningsomgångarna som gårdagens besked gett klartecken för kan starta är i dagsläget inte helt bestämt.