System Technologies växer och söker senior IT-konsult

System Technologies är IT-bolaget i Nässjö som är både stort och litet på en och samma gång. Stort eftersom de konkurrerar i samma liga som de riktigt stora IT-bolagen. Litet tack vare den personliga kundkontakten och det lilla formatet med sju anställda. Nu söker de en senior IT-konsult och kraven på rätt person är höga. ”Vi brukar säga att vi söker en person som kan mycket om mycket”, säger Richard Ritheim.

Richard Ritheim (till vänster), Mattias Stennert och Henrik Björkman driver System Technologies som är ett av Sveriges superföretag.

Sedan starten 2007 har Richard Ritheim, Henrik Björkman och Mattias Stennert tagit System Technologies från det lilla formatet till ett superföretag – i bokstavlig mening. Företaget fick under 2018 plats på den prestigefyllda listan över Sveriges superföretag som endast en promille av landets alla aktiebolag platsar på.

– Det är ju jätteroligt och ett bevis på att vi hittat en affärsmodell som fungerar på det sätt vi vill, säger Richard Ritheim.

Förklaringen ligger bland annat i att företaget, i hård konkurrens med stora IT-drakar, tagit hem ett flertal upphandlingar av både tjänster och produkter. Men trots framgångarna beskriver de sig själva som något av doldisar i Nässjö.

– Det är många som tror att vi har någon form av datorbutik här nere på Postgatan. Men vi är ju ingen butik på det sättet utan levererar professionella IT-tjänster och produkter till företag och organisationer, säger Henrik Björkman.

Under hösten anställdes en junior IT-konsult och nu letar bolaget efter en person med längre erfarenhet.

– Vi ser gärna att du har cirka fem års erfarenhet och att du har ganska bred kompetens snarare än att du är specialist. Eftersom vi gillar korta beslutsvägar och är ett relativt litet företag får du vara beredd att hugga i där det behövs. Vi brukar säga att vi söker en person som kan mycket om mycket, säger Richard.

Närvarande, flexibla och effektiva

En viktig framgångsfaktor för System Technologies är den lokala närvaron.

– Med en lokal förankring blir det lättare att ha en personlig kundkontakt som också kan din verksamhet och lättare kan förstå dina behov och önskemål. Men det gör också att vi gärna ser sökande från Höglandet som kan området och de företag som finns här, säger Mattias.

De tre delägarna är också tydliga med att de inte har någon ambition att bli ”stora”.

– Det finns stora fördelar med att vara en liten spelare. Bland annat med snabba beslutsvägar och att du styr din egen utveckling. Det tillsammans med att vi har som mål att vara närvarande, lokala, flexibla och effektiva gör att vi vill behålla nuvarande storlek. Det tror vi är bäst för både våra kunder, företaget och personalen, säger Richard.


 
Om System Technologies

IT-bolag i Nässjö med sju anställda som startades av Henrik Björkman, Richard Ritheim och Mattias Stennert 2007. Bolaget har under de senaste åren tagit hem ett flertal stora upphandlingar i hård konkurrens med väldigt stora IT-bolag. Under 2018 fick bolaget plats på Veckans affärers lista över Sveriges superföretag. För att komma med på listan ställs extremt höga krav på att bolaget under fyra år ska visa tillväxt, vinst, effektivitet med mera.