Nässjödominans i Gaselltoppen – 4 av 10 Gasellföretag från Nässjö

Nässjöföretaget Infraservice Scandinavian toppar listan över årets Gasellföretag i Jönköpings län, följt av Forserumsföretaget Work System. Fyra företag från Nässjö kommun finns på topp 10-listan.

Fyra av företagen på topp tio-listan när Dagens Industri rankar årets Gasellföretag i Jönköpings län finns i Nässjö kommun – däribland första respektive andraplatsen, som kneps av Infraservice Scandinavian och Work System.
– Det känns jätteroligt, ett kvitto på det vi tror på och det vi gör är rätt, säger Sofia Lind, personalchef, Infraservice Scandinavian AB.

Sofia Lind driver företaget tillsammans med sin make Joakim Stenqvist som är vd. Vad är hemligheten bakom framgången?
– Jag tror att vi har varit duktiga på att rekrytera rätt medarbetare och vi har en bakgrund i en bransch där vi såg att det fanns vissa saker man kunde göra på ett annorlunda sätt. Och det har också blivit vår affärsidé, att effektivisera och tänka rätt – mer järnväg för pengarna. Vår vision är att vi ska bli nordens ledande partner för järnvägens bästa, säger Sofia Lind.

Forserumsföretaget Work System tog andraplatsen bland länets Gasellföretag.
– Det är fantastiskt och just att man var tvåa i Nässjö kommun, tvåa i Jönköpings län och tvåa i Småland. Vi är taggade på att arbeta vidare. Idag börjar nya expansionsidéer, säger David Nord, vd Work System.

Malmbäck är starka
På plats sju respektive tio i rankingen hamnar två företag från Malmbäck, nämligen Byggnadsfirma Lundberg & Carlsson samt Reinhods Buss. Simon Granlinger, vd Byggnadsfirma Lundberg & Carlsson, uppmuntras av utmärkelsen.
– Det känns stort. Det är en klapp på axeln för att man skapar sysselsättning till folk, det är den stora grejen. Jag tror att vår styrka är att vi engagerar oss i varje kund, affärsidén är att ha en personlig service mot vår kundgrupp, att de känner att man gör projekten tillsammans. Sedan har vi en styrka i vår personalgrupp med många bra egna initiativ – att man vill lösa problem, säger han.

Stefan Erledal, vd Reinholds Buss, gläds åt sin tiondeplats och ser att det är satsningarna på turistresor som framförallt har gett utdelning.
– Det har vi aldrig lyckats med tidigare så det är jätteroligt. Vi har utökat med ett eget reseprogram och satsar på våra kunder, företag, grupper och föreningar. Där ligger den största ökningen och vi har utökat från en till fyra turistbussar, säger Stefan Erledal, vd Reinholds Buss.

Positivt företagsklimat ger Gasellföretag

Även Nässjöföretaget Byggkompaniet fanns med bland årets Gasellföretag i länet och hamnade på plats 15. Totalt alltså hela fem Nässjöföretag av länets totalt 19 Gaseller.
Claes Johansson, vd Nässjö Näringsliv AB, gläds med företagen.
– Detta är fantastiska nyheter. I år blev Forserums Verktyg årets företagare Jönköpings län, UF-företagare från Nässjö belönades för årets affärsplan i länet, och nu tar Nässjöföretag fem platser på topp 19 i DI:s Gasellranking i länet. Detta indikerar att vi har ett gott företagsklimat där företagen samverkar med kommunen, säger han.

>>Mer om DI:s Gasellföretag