Nordisk Logistikpartner etablerar i Nässjö

Har ni överskottsmaterial på företaget som ni inte har tid att ta hand om? Det kan Nordisk Logistikpartner numera hjälpa er med. Förra månaden etablerade sig företaget i Nässjö som tar hand om och säljer utrustning som inte används – så att ni tjänar på det.


I juni blev det
klart att Nordisk Logistikpartner(NLP) skulle etablera sig i Nässjö. Det är deras första etablering i Sverige och när man pratar med deras projektledare Peter Hopstadius verkar han mycket nöjd.
– Jag är glad över att vi hittade dessa lokaler med hjälp av Nässjö Näringsliv AB. Vi har plats för utökning i framtiden, det är nära till både E4:an och väg 40 samt att lokalerna är billigare här än i Jönköping som det annars stod emellan, säger Peter.

Med deras 2300 kvadratmeter på Rödjegatan hoppas Peter på att företaget ska växa och bli ännu större – och visst finns det en marknad att göra det. Företaget använder sig av Retrade.se för att avyttra överskottsmaterial för sina kunder.
– Många företagare har överskottsmaterial som är värt flera tusen, men som ingen har tid sälja utan det hamnar på soptippen. Istället kan man kontakta NLP så tar vi hand om det och säljer åt företagarna. Det tar inte längre tid att leverera det till NLP som att lämna det på soptippen, plus att de tjänar pengar på det, säger Peter.

Antingen åker NLP ut till kunden och besiktar utrustningen eller så får kunden komma med utrustningen till NLP. Skillnaden är att kunden själv får sköta utleveransen vid såld utrustning om det står hos dem.
– På fredagar är jag på plats på Rödjegatan för att ta emot och skicka iväg varor. Annars är jag ute och möter kunder. Det som är väldigt gångbart att sälja just nu är entreprenörmaskiner, men vi är intresserade av allt sälja allt. Det finns inga gränser, avslutar Peter.

Från Nässjö hjälper Nordisk Logistikpartner företag från hela Sverige. Som det ser ut nu siktar de på att anställa fem personer till inom ett års tid.
Nordisk Logistikpartner i Sverige är en del av NLP Danmark och kommer att etablera sig i Finland och Norge i framtiden.