Nu öppnar Caférangen

På måndag 16 november öppnar Caférangen vid Stora torget i Nässjö – en efterlängtad restaurang, café och bar.
Sofia och Elin Westlund vill inte avslöja hur hela restaurangen ser ut innan de öppnar - men bevisligen finns en tegelvägg med i bilden.
Sofia och Elin Westlund vill inte avslöja hur hela restaurangen ser ut innan de öppnar – men uppenbarligen finns en tegelvägg med i bilden.

Något för alla – såväl den som vill unna sig en sockerbomb som den som följer en strikt träningsdiet ska kunna ta en fika eller lunch på Caférangen. På måndag slår Elin och Sofia Westlund upp portarna till den nya restaurangen. Husmanskost men med tapas-knorr ska det bli.
– Det kommer lite från vår familj att vi har så svårt att bestämma oss och brukar smaka av varandra. Man vill ha lite olika. Vi kör tapas så att man kan få någonting av allt och man behöver inte bestämma sig helt, säger Elin Westlund.

I största möjliga mån kommer Caférangen att servera mat baserad på närproducerade och ekologiska råvaror. På lördagar serveras brunch och snart kommer man igång med after work-kvällar. På sikt blir det också musikquiz och liknande evenemang.
– Det känns spännande, nervöst och väldigt roligt. Det ska bli skönt att komma igång. Det känns som att folk har väntat på detta. Utmaningen blir ju sen när alla har varit här att få folk att komma tillbaka, säger Sofia Westlund.
– Vi ska se till att vara föränderliga så att det händer saker, säger Elin Westlund.

Många kommer att förvånas över hur stor lokalen är, 350 kvadratmeter för att vara exakt, fyllda med loppisfyndad inredning.
– Tanken är att man inte ska behöva köpa allting nytt. Plus att det har gett väldigt mycket pengar till Erikshjälpen. Så det är både miljötänk och att pengarna går till en bra sak. Sedan blir det ju väldigt mysigt också, det ska kännas avspänt, inte designat och stelt, säger Sofia Westlund.

Caférangen kommer att ha öppet till kl. 18 måndag till torsdag och till kl. 23 på fredagar och lördagar.
– Vi kommer också vara öppna för bokningar på vardagskvällarna, för företag och privatpersoner, säger Sofia Westlund.