Succén fortsätter för julbutiken i Ekefall

Även den här julen öppnar p.a.C.t. sin pop-up-butik. Butiken har fått ett riktigt genomslag, inte bara bland Nässjöbor utan i hela länet. Förra året fick butiken mer än 2 500 kunder.

Nu öppnar p.a.C.t. sin julbutik ute i Ekefall igen. Det är de två paren Anna med Stefan Palmgren och Christel Stenberg Magnfält med Tommy Magnfält som har startat butiken. Trots att den bara har funnits i tre år och nästan enbart är öppen under julen, har den redan dragit till sig många kunder.
– Första året blev vi överrumplade. Mer än 1 000 personer hade handlat hos oss och det var mycket mer än vad vi hade räknat med. Året därpå fick vi 2 500 kunder och det var otroligt roligt. Folk från alla möjliga städer hade hittat hit, från Jönköping, Eksjö, Tranås, Vetlanda, Sävsjö och såklart Nässjö, berättar Anna.

Redan idag kan du handla i p.a.C.t:s butik som har julsaker i en modern skandinavisk touch. Här finns p.a.C.t:s egna handgjorda produkter: ljusstakar, bord, bänkar och prydnadssaker. De har också produkter från andra märken som Oohh och Klong samt produkter från lokala hantverkare.
– Vi samarbetar med hantverkare som får sälja sina saker hos oss. De tillverkar allt möjligt som smycken, skärbrädor, ljus, strumpor, mössor och kökshanddukar, säger Anna.

Det är inte bara en inredningsbutik som man besöker när man åker till Ekefall, utan det blir också till en utflykt, berättar Anna. Här sprakar brasan utanför butiken där besökare kan få grilla korv. Om man inte vill mysa framför brasan kan man alltid ta en kopp kaffe på p.a.C.t:s egna café som de öppnade förra året. Nytt för i år är att de har flyttat upp caféet till övervåningen. Andra nyheter är att Farmer´s Food Truck kommer att finnas på plats och sälja vad de själva kallar ”hållbar streetfood”.
– Farmer´s Food Truck kommer att servera matiga tunnbrödsrullar och rågbrödsmackor, varm choklad, äppelmust och mycket annat. De kommer att finnas här idag, och den 14-15 november, säger Anna.

När vi ändå är inne på temat mat så kommer även cheddarost, salami, ostkaka, äppelglögg, sylt och marmelader att finnas till försäljning, vilket har varit oerhört populärt tidigare år. Så även smaksinnet får sitt efter ett besök hos p.a.C.t.

Butiken kommer att vara öppen varje onsdag klockan 17-20 0ch varje lördag och söndag klockan 11-16 till vecka 48. Så om man behöver ny julinredning eller bara vill fånga julkänslan ska man passa på att åka till Ekefall.

> Läs mer på p.a.C.t:s Facebook-sida