Become the Leader Others Want to Follow

Så lyder titeln på en ny bok som skrivits av Christer Rasmusson. I boken presenterar han fyra principer för att bli en ledare som andra verkligen vill följa.

Christer Rasmussons nya bok kommer ut i november.

Nässjö Näringslivs Starta eget-kurs är en av många platser där Christer Rasmusson har föreläst.

Sedan Christer startade sitt företag McCarthy Business Consulting år 2004 har han coachat över 350 personer och hållit i över 300 föreläsningar och workshops inom ledarskap och personlig utveckling. För tre år sedan debuterade han som författare med boken Turn Your Vision Into Reality och nu släpper han ytterligare en bok.

– I Become the Leader Others Want to Follow presenterar jag fyra principer för att bli en ledare och dessutom får gruppen, teamet eller företaget att prestera mer än vad de själva trodde någonsin var möjligt. Det är skillnad på att vara chef och att vara ledare. Att vara chef är en titel, men att vara ledare är att vara en person som andra vill följa och ser upp till. Det är inte en position man får, utan en som man tar, säger han och fortsätter:

– Principerna handlar om hur vi får rätt mindset, hur vi får medarbetarna att brinna för målen och visionen, hur vi kan kommunicera bättre och den sista principen visar hur vi kan skapa tid för att jobba med de tre första principerna.

Frukostseminarium den 19 oktober
McCarthy Business Consulting är intressent hos oss på Nässjö Näringsliv och under hösten arrangerar vi frukostseminarier tillsammans på Nässjö Business Park. Den 19 oktober föreläser Christer Rasmusson utifrån det som den nya boken tar upp.

– Jag har föreläst många gånger om att bli en ledare som andra vill följa. Du som tycker detta ämne är intressant är varmt välkommen till seminariet, då jag tar upp delar av det som återfinns i min nya bok, avslutar han.

Höstens seminarier med Christer Rasmusson
12 oktober: Framgång genom att vinna andras förtroende
19 oktober: Bli den ledare som andra vill följa
9 november: Så får du alla att dela samma mål och vision
23 november: Så går du från vart du är till vart du vill komma