TV: iGO satsar i Bodafors – tillverkar energishots

iGO har flyttat sin produktion från Tyskland till Bodafors. ”Tack vare läget kan vi nu effektivisera och kontrollera vår produktion på ett mycket bättre sätt än tidigare”, säger Björn Forssell, ägare tillsammans med Kevin Mowers.


Klicka på ”play”-knappen för att se Claes Johanssons(VD Nässjö Näringsliv) intervju med Björn Forsell och Kevin Mowers.
 

En ny energidryck börjar ta marknad i Sverige. För drygt två år sedan startade Björn Forssell och Kevin Mowers iGO. Tillsammans tillverkar de shots som innehåller lika mycket energi som en hel burk energidryck. Tanken är att man ska kunna ta med sig den lilla flaskan överallt, till gymmet, jobbet eller varför inte på flyget? Flaskor som numera produceras och lagras i Nässjö kommun.

– Vi vill växa med Nässjö och ser etableringen här som en långsiktig satsning. Dels möjliggör den för oss att effektivisera och kontrollera vår produktion, dels innebär den en strategisk placering inför en framtida expansion utomlands, säger Björn Forssell.

Björn och Kevin Mowers berättar att de bland annat ser en möjlig marknad i USA.

– Just nu ser man tre tydliga trender i USA. Det handlar om hälsa, portabilitet och miljövänlighet och iGO har allt det. Den är väldigt enkel att ta med sig och vi använder de bästa ingredienserna i världen. Den skulle göra sig bra i USA, säger Kevin Mowers.

Produceras i Bodafors – lagras i Nässjö
iGO kom nyligen igång med produktionen i Bodafors, som sker i samarbete med Sävjo Plastic. Kevin Mowers, som är kemist och bor i USA, tar fram recepten till energishotsen och producerar koncentratet tillsammans med ett tyskt bolag i USA. Därefter skickas det till Bodafors.

– Här blandas koncentratet ut med vatten. Sedan paketeras drycken i flaskor som i sin tur paketeras i kartonger i Nässjö, där vi även har ett centrallager på Lagerservice, säger Björn Forssell.

Säljs i över 500 butiker
– Idag kan man bland annat köpa iGO Energyshot på Hemmakväll, Direkten, MyWay-butiker, bensinmackar och gym. Vi distribuerar till drygt 500 butiker i samarbete med grossisterna Privab, Axfood och Menigo, fortsätter Björn Forssell.

Nya jobb skapas
Satsningen i Bodafors och Nässjö har skapat nya arbetstillfällen i kommunen. Utöver Sävjo Plastic och Lagerservice, samarbetar Scandienergy med Nässjö kommuns arbetsmarknadsenhet.

– Beroende på efterfrågan av färdigpaketerade produkter kommer runt 5-15 personer från Nässjö kommuns arbetsmarknadsenhet paketera våra produkter. Vår prognos är att detta kommer att öka markant framöver. Sedan tillkommer annan paketering, exempelvis paketering av färdiga säljställ som skickas direkt till butikerna. Det finns många möjligheter i vårt samarbete framöver, säger Björn Forssell.

Lanserar nya produkter
Om bara några veckor börjar iGO producera en ny produkt – iGO Vitaminshot.

–Som komplement till iGO, som ger energi, lanserar vi snart en shot som ger en daglig dos av vitaminer och mineraler som man behöver. Senare kommer även iGO Beautyshot, som innehåller näringsämnen som håret, huden och naglarna behöver för att må bra och växa, säger Björn Forssell.

Nära samarbete med Nässjö Näringsliv
Scandienergy har sedan starten samverkat med oss på Nässjö Näringsliv, som hjälper företag att starta, etablera och utvecklas i kommunen. Samarbetet med oss och med andra intressentföretag har lagt grunden till att etableringen sker just här.

– Vi är jätteglada över att Björn Forssell och Kevin Mowers satsar med både produktion och lager i kommunen. Vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete och tror på en tillväxt för företaget, avslutar Claes Johansson, VD på Nässjö Näringsliv.