Ny däckverkstad i Solberga

En månad in i branschen och redan rullar det in flera kunder till Solberga Däck. Det är Jonas och Sanna Andersson, far och dotter, som kom på idén att starta företaget.

Solberga Däck är numera det man möts av när man kör in i Solberga. Man kan minst sagt säga att däckverkstaden ligger välplacerad vid rondellen som är en knutpunkt för Eksjö, Flisby, Aneby och Nässjö. Så trots att verkstaden inte ligger i tätorten, ser Jonas Andersson inga problem med att hitta dit. Och det har han nog rätt i då flera kunder redan har börjat trilla in, trots att de bara har funnits i drygt en månad.
– Vi har fått ett väldigt bra gensvar hittills, särskilt från lokalborna som utgör majoriteten av våra kunder i dagsläget. Vi har även en hel del kunder från Aneby, Eksjö och Nässjö, vilket är jättekul att de redan har hittat hit, säger Jonas.

I verkstaden jobbar inte bara Jonas och Sanna, utan även Kevin Åberg. Tillsammans erbjuder de tjänster som däckmontering, däckförvaring, bilservice och enklare bilreparationer.
– Just nu utvecklar vi också verksamheten med försäljning av bilvårdsprodukter. Dessutom siktar vi även på att ha bilförsäljning för att fylla ut hela säsongen, säger Jonas.

Att det finns många däckverkstäder i kommunen är Jonas och Sanna väl medvetna om, men de hoppas att konkurrensen ska verka som en positiv drivkraft till företaget.
– Konkurrensen är hård, men jag tror att det kommer att leda till att vi blir ännu bättre på vårt jobb. Vi håller en hög servicenivå med väldigt låga priser. Senast jag kikade så hade vi Nässjös billigaste däckhotell, och vi måste ha lägre priser när vi ligger utanför tätorten för att det ska fungera, säger Jonas.

Hittills har det gått väldigt bra för Solberga Däck. Jonas och Sanna kikar redan på att anställa en till två personer. En bilmekaniker och en däckmekaniker. När rekryteringen blir av vet de inte än, men snart.


 
Läs mer om Solberga Däck på deras hemsida eller Facebook.