Ny logistikfastighet i Nässjö invigd

Höglands Logistik Center har kommit igång i Catenas nya 9000 kvadratmeter stora fastighet vid terminalen i Nässjö. Invigningen ägde rum torsdagen den 2 februari. ”Bra logistikläge nära Jönköping”, säger Catenas vice vd Benny Thögersen.

Torsdagen den 2 februari invigdes Catenas nybyggda fastighet vid kombiterminalen i Nässjö. Den nya fastigheten utgör cirka 9000 kvadratmeter och det är Höglands Logistik Center som kommer att hyra fastigheten av Catena. Vid invigningen överlämnade Catenas vice vd Benny Thögersen en ceremoniell nyckel till Henrik Almström, vd Höglands Logistik. Catena har sedan tidigare ett flertal fastigheter i regionen och äger även grannfastigheten till nybygget.
– VI har haft ett bra samarbete under en längre tid med Nässjö, och har även goda referenser i byn. Det är ett bra logistikläge nära Jönköping och E4:an. Markpriserna är bättre och tillgången är bra här, säger Benny Thögersen.

I och med Höglands Logistiks flytt till den nya fastigheten tillförs nu Logistic Park Nässjö helt nya logistiktjänster som till exempel cross-docking med järnvägen.
– Framförallt innebär detta att vi har möjlighet att expandera. Läget gör att vi exempelvis kommer närmare kombiterminalen och det är en bit som vi kommer utveckla, att jobba med cross-docking från järnvägen och tvärtom. Där ser vi stora möjligheter, säger Henrik Almström.

Catena bygger, projekterar, förvaltar och utvecklar logistikfastigheter och är ett av Sveriges ledande logistikfastighetsbolag. Höglands Logistik/Höglands Logistik Center erbjuder transport- och 3PL-lösningar, liksom lagring och andra logistikrelaterade tjänster.