Ny restaurang och café i Nässjö

I höst kommer en ny restaurang att öppna mitt i stan. Fika, lunch och husmanskost står på menyn – liksom kulturella inslag.
Här - mellan Swedbank och Fonus - kommer Elin och Sofia Westlund att öppna restaurang och café i höst. Under tiden byggs gatan om, vilket skapar förutsättningar för uteservering till nästa sommar.
Här – mellan Swedbank och Fonus – kommer Elin och Sofia Westlund att öppna restaurang och café i höst. Under tiden byggs gatan om, vilket skapar förutsättningar för uteservering till nästa sommar.

Mor och dotter Westlund, närmare bestämt Sofia och Elin, kommer att öppna en ny verksamhet i Swedbankhuset i höst. Konceptet ligger någonstans mittemellan restaurang och café.
– Det finns mycket konditorier och pizzerior i Nässjö men inte så mycket däremellan. Jag tror att vi kommer att fylla ett tomrum, säger Sofia Westlund.

På menyn står svensk, närproducerad mat i största möjliga mån. Och hälsosamma alternativ (raw food) ska finnas till fikat. Förutom dagtid under veckodagarna kommer de att hålla öppet på fredags- och lördagskvällar – då blir menyn åt tapashållet med smårätter och liknande.
– Sedan har vi planer på att ha lite afterwork och sådant också. Kanske musikquiz och liknande, säger Elin Westlund.

20150515_cafe_thumbIdéer finns det gott om och utmaningen är inte att komma på nya initiativ, utan snarare att hålla tillbaka lite. Att kulturen ska få spela en vital roll på restaurangen är de dock överens om – trubadur och open mic finns med som tänkbara inslag. Totalt är lokalen på 350 kvadratmeter, vilket innebär att det kommer att finnas en hel del platser att fylla.
– Inredningen kommer att vara rustik, hemtrevlig och mysig, säger Sofia och avslöjar att en stor del av möblerna kommer att vara rena loppisfynd.

Snart inleder kommunen en planerad ombyggnation av stortorget, vilket innebär att bussparkeringen försvinner och att den nya restaurangen kan ha en ordentlig uteservering – en viktig förutsättning för verksamheten och något som gör att hela stadsbilden blir trivsammare.

Westlundarna har ett namn på verksamheten på gång, men eftersom alla papper inte är klara än får det bli en hemlighet ytterligare en tid. Restaurangen öppnar någon gång under september eller oktober 2015.